En kulde i øjet: Hvad er det, og hvordan man skal behandle det korrekt

 • Influenza

En af de mest almindelige sygdomme er forkølelse. Denne betingelse står overfor hver person. Forkølelse er forårsaget af vira og bakterier. Kun her kan forkølelsen manifestere sig helt anderledes: feber, hoste, løbende næse. Desuden kan forkølelse påvirke øjnene og øjenlågene.

Derudover er det vigtigt at forstå, at der ikke er en sådan sygdom som forkølelsen. Dette er blot en simpel formulering populær blandt folket. Faktisk kan i denne enkle definition der være mange forskellige patologier.

Årsager til

En forkølelse i øjnene kan forekomme på grund af eksponering for patogene og betinget patogene mikroorganismer:

 • staphylococcus aureus;
 • klamydia;
 • gonococcus;
 • Streptococcus og andre.

Også forkølelser kan forårsage virus:

 • adenovirus;
 • Herpes-vira (alle 6 typer);
 • Influenzavirus og mange andre.

Faktorer, der stimulerer udviklingen af ​​sygdommen er:

 • nedsat immunitet
 • hypotermi;
 • udarbejdes
 • sygdomme i ENT organer.

Hvordan virker kulden i øjnene?

Afhængig af sygdomsfremkaldende middel har forskellige symptomer. De vigtigste er:

 • Byg er en smitsom sygdom, der udvikler sig på grund af reproduktion af Staphylococcus aureus. I byg opstår betændelse i ciliary follikel eller sebaceous kirtel i øjet. Et sådant tuberkel manifesteres sædvanligvis hos hyppigt syge mennesker med forkølelse, hypotermi og nedsat immunitet. De vigtigste symptomer på byg er rødmen i øjet, hævelse og dannelsen af ​​en smertefuld tuberkel. Byg på øjenlåg kan passere alene, men med behandling sker det meget hurtigere. For at lære at behandle byg på øjet, læs artiklen om denne sygdom på vores hjemmeside. Du kan også få detaljerede oplysninger om dråber og salver mod byg på de relevante afsnit af webstedet. Derudover skal du sørge for at anbefale at læse artiklen om, hvorfor byg opstår, og om det kan opvarmes.
 • Konjunktivitis er en betændelse i øjets slimhinde. Ofte er årsagen til conjunctivitis virus. Ofte bliver konjunktiv inflammation kronisk. Rødme i øjet (ofte to på én gang), rive, kløe, følelse af sand i øjnene er de vigtigste symptomer på conjunctivitis. Hvis sygdommen er forårsaget af bakterier, bliver pus frigivet fra øjnene. Vi anbefaler at du læser artiklerne om de forskellige typer af konjunktivitis, som du finder på vores hjemmeside, nemlig: allergisk, bakteriel, viral, purulent. Da symptomerne på bakteriel og viral conjunctivitis er meget ens, er de ofte forvirrede. For at forstå præcis, hvilken type conjunctivitis du har, og følgelig vælge den rigtige behandling, skal du læse artiklen om forskellene mellem viral og bakteriel conjunctivitis på vores hjemmeside. Hvis du har fundet konjunktivit i dit barn, skal du læse artiklen om behandling af konjunktivitis hos børn. Antibakterielle øjendråber er meget effektive til behandling af conjunctivitis, mere om dem i artiklen falder mod konjunktivitis.
 • Herpes er en meget almindelig virus. Næsten hver eneste person har nogensinde haft herpes. Oftere er denne sygdom påvirket af læberne, eller hagen er sjældnere på andre steder. Inklusive herpes påvirker øjet. Herpes ligner en lille formation fyldt med klar væske. Til behandling af herpes-anvendte antivirale lægemidler.

Fælles forkølelse hvordan man behandler

For at ordinere behandling er det nødvendigt at fastslå årsagen til forkølelsen (viral eller bakteriel natur).

Det er nødvendigt at kontakte en specialist, der skal foretage en undersøgelse og ordinere behandling for et bestemt klinisk tilfælde. Der er situationer, hvor allergi i øjet fejlagtigt betragtes som koldt, fordi deres symptomer er ret ens.

 1. Hvis sygdommen er forårsaget af bakterielle midler, er antimikrobielle midler ordineret til behandling. Lokal behandling med øjendråber (albucid, levometsitin, sulfacylnatrium) anvendes oftest. Symptomer på et koldt øje allerede efter et par dages brug.
 2. Til behandling af byg anvende salve med antibakteriel virkning.
 3. Antivirale lægemidler (acyclovir, zovirax) anvendes til patologier forårsaget af vira.
 4. Med hyppige tilbagefald af forkølelse på øjnene er det nødvendigt at styrke immunforsvaret. For at gøre dette skal du bruge interferonpræparater, vitaminer samt traditionelle metoder.

Behandling af folkemetoder

Øjnenes forkølelse - et ubehageligt fænomen, der nemt og hurtigt kan behandles med folkemetoder.

Det er vigtigt at vide, at selvmedicinering derhjemme er farlig, og du bør konsultere en specialist inden du anvender sådanne behandlinger.

 • Ved behandling af forkølelse på øjnene, især byg, anvendes tørvarme. For at gøre dette, brug kompresser af forvarmet salt i en stegepande eller kogt æg. Sådanne kompresser bør påføres ømt øje i 15 minutter to gange om dagen. Det er vigtigt, at denne metode kan anvendes, hvis der ikke er tegn på inflammation. For mere information om behandling af byg derhjemme, herunder folkemetoder, kan du komme ind i den relevante sektion af vores hjemmeside.
 • For at lindre kløe og betændelse anvendes vaskes stærk brygning af sort eller grøn te. Te indeholder tanniner og lindrer perfekt betændelse og rødme. Til behandling skal du vaske øjnene flere gange om dagen i en uge. Urte te og urteekstrakter (calendula, kamille, plantain, eg bark) vil også være effektive.

Behandling af forkølelse i øjet og øjenlåg

Indholdet af artiklen

Først og fremmest påvirker forkølelsen åndedrætssystemet, men andre organer er også underlagt dets indflydelse. Så øjets forkølelse har ubehagelige symptomer (rødme, hævelse af øjenlåg, sekretion af slim og pus osv.), Og det kan desuden føre til farlige konsekvenser - infektion af øjets dybere lag, forringelse og endog tab af syn.

Årsager til kolde øjne

En forkølelse i øjet kan skyldes infektion af øjet i øjet og øjenlågene med forskellige mikroorganismer. Ofte er disse vira, såsom:

 • adenovirus af forskellige serotyper;
 • Coxsackie virus;
 • enterovirus type 70;
 • influenzavirus
 • herpes simplex virus;
 • cytomegalovirus.

Ved længerevarende udsættelse for kulde er den antivirale beskyttelse af kroppen reduceret. Derfor udvikler disse infektioner oftest under SARS efter det eller simpelthen efter hypotermi.

Foruden virusinfektioner er der også bakterielle øjeninfektioner forbundet med forkølelsen. Deres patogener kan være:

 • aureus;
 • klamydia;
 • Streptococcus pneumoniae;
 • streptococcus;
 • mange andre.

Behandling afhænger af typen af ​​patogen. Så hvis infektionen er af viral art, er det ordineret dråber med interferon (et antiviralt middel), og hvis en bakteriel infektion, dråber og salver med antibiotika er ordineret.

Senere vender vi tilbage til behandlingen af ​​et koldt øje og vil fortælle om det mere detaljeret.

Hvordan falder patogener på øjet? Læger mener, at infektion kan udføres, hvis hygiejneregler ikke følges. Virus og bakterier overføres til øjenlågene fra hænder, håndklæder mv., Der flyttes fra en syg person til en sund en. Selvinfektion er også mulig - hvis en person tørrer sin næse med en forkølelse, berører herpes på læberne osv., Og derefter gnider hans øjne.

Byg - Symptomer og behandling

Byg er en betændelse i øjenvipperens hårsække. Samtidig svulmer det øvre eller nedre øjenlåg, rødder (se billedet af en forkølelse under øjenbygningen). Efter et par dage vises et gulligt purulent hoved på overfladen af ​​det hævede parti af øjenlåget. Det kan ikke gennemsøges på nogen måde, da dette kan medføre øget betændelse. Inden for et par dage bryder hovedet af sig selv, og efterfølgende bliver patienten hurtig igen.

Det er kendt, at staphylococcus er det forårsagende middel til byg i mere end 90% af tilfældene. Denne bakterie tilhører opportunistisk mikroflora. Dette betyder, at stafylokokker normalt er til stede på menneskelig hud i små mængder og ikke truer sundheden. Men når en persons immunitet reduceres (ved hypotermi, virusinfektion), kan stafylokokker forårsage forskellige sygdomme, såsom ondt i halsen, pharyngitis og faktisk byg.

Udfaldet af byg er således et signal om nedsat immunitet.

Bygbehandling kan udføres uafhængigt hjemme. For at gøre dette, brug antibakterielle salver (for eksempel tetracyklin, erythromycin) og dråber med et antibiotikum (baseret på ofloxacin, gentamicin, etc.). Begrave øjne bør være 3-4 gange om dagen (følg instruktionerne), og salven skal placeres bag øjenlåget og smøre øjenlågets yderflade 1-2 gange om dagen. Opvarmning af byg anbefales ikke.

Hvis bygen ikke går inden for 4-5 dage, skal den forekomme øjenlæge.

conjunctivitis

Konjunktivitis betegnes betændelse i øjets slimhinde - bindehinden. Der er akut og kronisk conjunctivitis.

Symptomer på conjunctival inflammation:

 • rødmen i øjet (ofte begge øjne);
 • små blødninger kan mærkes på slimhinden;
 • slim opstår i øjnene og pus i tilfælde af en bakteriel infektion;
 • fremmedlegemsfornemmelse i øjnene ("sand under øjenlågene");
 • rindende øjne;
 • øjenkrops ømhed.

Konjunktivitis er normalt forårsaget af en adenovirusinfektion, som tilhører gruppen ARVI. Derfor udvikler konjunktivitis ofte på baggrund af en forkølelse. Bakterieinfektion er ofte forbundet med en viral infektion, derfor anvendes både antivirale og lokale antibakterielle præparater under behandlingen.

Konjunktivitisbehandling

Konjunktivitis er en forkølelse af øjet, der kræver behandling, fordi en infektion fra overfladen af ​​øjet kan trænge ind i dens dybere lag. Typisk omfatter terapi til denne sygdom:

 • skylle øjne fra purulent plaque med saltvand, brygges med sort te (fortyndet med koldt kogt vand, uden sukker) eller en særlig løsning;
 • falder med interferon eller med en inducer af sin egen interferon;
 • antibakteriel salve med erythromycit (alternativt med tetracyclin).

Normalt tager behandling af konjunktivitis 2-3 dage, i mere alvorlige tilfælde - op til 10 dage.

Herpes og dets symptomer

En forkølelse i øjets øjenlåg viser sig ofte at være herpesviruslæsion. Herpes er en meget almindelig virus. Det beskadiger normalt læberne, men kan også påvirke andre organer. Udseendet af herpes på øjenlågene (eller på øjnene - se et billede af herpes koldt på øjet) indikerer i de fleste tilfælde, at patienten selvstændigt overfører virale partikler fra slimhinden af ​​læberne til slimhinden i øjenlågene og øjnene.

Herpes kan trænge igennem i forskellige lag i øjet. Afhængig af dette varierer risikoen for infektion. Så herpetic læsion af øjenlågene udgør normalt ikke en trussel for helbredet, men herpes af de dybe lag kan påvirke visionen.

En hermetisk læsion ligner en let rødme, der er dækket af bobler med en klar væske. Inden for få dage sprænges boblerne, og såret bliver dækket af en skorpe.

Behandling af herpesvirusinfektion

Hvordan man behandler herpes koldt for øjet? Guldstandarden i kampen mod herpes er det antivirale stof acyclovir. Aciclovir anvendes i form af dråber til behandling af herpesformer af herpes. I alvorlige tilfælde tages acyclovir også oralt (der er acyclovir i form af tabletter).

Til øjenlågs herpes kan du også bruge antivirale salver baseret på acyclovir. Disse omfatter stoffer som Gerpevir, Acyclovir, Zovirax og andre. Du kan bruge salven flere gange om dagen, smøre overfladen af ​​beskadiget hud med det.

Forebyggelse af øjeninfektioner

For at forhindre udviklingen af ​​øjeninfektioner bør der lægges vægt på forebyggelse. Først og fremmest er disse reglerne for øjenhygiejne:

 • rør ikke dine øjne, især med uvaskede hænder;
 • Undgå at røre øjenområdet endnu mere grundigt under en forkølelse.
 • Brug ikke et håndklæde af en kold person;
 • Brug ikke andres dekorative kosmetik (blyanter til øjne og læber, læbestifter osv.) - En person kan efterlade vira og bakterier med mikropartikler af spyt på dem.
 • Må ikke testes på øjnene af kosmetik, udsat for gennemgang af kunder (testere); Du kan tjekke dem på dine hænder og købe et ubrugt, forseglet produkt;
 • Hvis du har en forkølelse, skal du blæse næsen forsigtigt for at undgå, at bakterier smides gennem nasolacrimalkanalen.

Hypotermi bør undgås, ARVI bør behandles i tide, og immuniteten bør styrkes - for at kunne føde, temperere og ofte være i fri luft. Dette vil hjælpe dig med at forhindre udseendet af ikke kun kolde øjne, men også andre forkølelser.

Kolde øjne

Åndens forkølelse er et af de mest almindelige inflammatoriske processer i det visuelle system. Sygdommen kan være alsidig og behandles.

Metoden til terapi bør dog kun udpeges efter bestemmelse af fokus på inflammation. I dag vil vi tale om, hvad en koldhed i øjet er, hvilke infektioner der kan påvirke det visuelle system og hvordan man behandler sygdommen.

Begrebet udtrykket "rense øjet"

Fælles forkølelse er en patologi, der kan påvirke en person i enhver alder. Faktum er, at øjnets naturlige beskyttelsesmiljø er en tåre. Væsken beskytter øjet mod infektion og farlige bakterier, reducerer friktion, når du blinker og skylder øjet fra små partikler af affald.

I betragtning af at en tåre er et flydende stof, har det en tendens til at fordampe, og med en stærk luftmassestrøm accelereres processen flere gange. Fra udtørring øges slimhindefriktionen på øjenlågene. Som et resultat dannes mikrotraumer i øjnene, hvorigennem bakterier og infektioner trænger ind i det visuelle system.

Som følge heraf begynder en inflammatorisk reaktion i kroppen at udvikle sig i øjets æble, som populært kaldes "forkølet af øjet". Det manifesterer sig som en formet abscess i hårpærens område, hvis vægge, som de modnes, strækker sig og brister og frigiver indholdet udenfor.

At slappe af øjet ret let, og hovedårsagerne til betændelse kan være:

 • Langt ophold under fanen eller balsammen;
 • Walking i blæsende vejr;
 • udkast;
 • For stort forbrug af kolde fødevarer.

Der er også faktorer, der påvirker sygdommens indtræden:

 • graviditet;
 • Kronisk stress;
 • hypotermi;
 • Skadede organer i det visuelle system;
 • sinusitis;
 • Accept af visse lægemidler.

Hvilke øjesygdomme kan forårsages af vinden?

I begyndelsen vises et koldt øje som irritation. I dette tilfælde skal symptomer fjernes så hurtigt som muligt, da forsinkelse med terapien kan føre til virus- eller bakterieinfektioner.

Hvis patogene mikroorganismer er beskadiget af øjet, er der risiko for at udvikle en af ​​følgende sygdomme:

 1. Byg. Fundet i betændelse i hårsækken eller talgkirtlen, manifesteret som en purulent dannelse i øjet. Infektionen manifesteres oftest gennem nederlaget for Staphylococcus aureus, som multiplicerer, forårsager hævelse og deformation af århundredet.
 2. Konjunktivitis. Betændelse i slimhinden i øjet. Infektiøse læsioner giver anledning til bakterier af forskellige typer, såvel som herpes og adenovirus.
 1. Ophthalmic herpes. Manifest i forskellige dele af synets organer (hornhinde, øjenlågsområde). Efter den første læsion forbliver i menneskekroppen. Manifesting med nedsat immunitet.
 2. Blefaritis. En smitsom sygdom, der rammer det øvre øjenlågs indre område.
 3. Dacryocystitis. Inflammation af lacrimal kanalen, krænker den naturlige rive. Det manifesterer sig i hævelsen af ​​posen, og når man strammer med appellen til en specialist, elimineres det straks.

Tidlig diagnose og medicinsk behandling af det kolde øje hjælper med at undgå synshandicap.

symptomatologi

I første omgang manifesteres viral og bakteriel skade på øjet i form af kløe, rødme, hævelse, lysreaktion og rive. I fremtiden, som den infektiøse proces udvikler sig, dannes en læsion i århundreder. Virussygdom manifesterer sig i midlertidigt tab af syn, svaghed og hovedpine. I nogle tilfælde rapporterede patienterne en stigning i kropstemperaturen.

De vigtigste almindelige tegn på begyndelsen af ​​betændelse i synets organer er som følger:

 • Øjenlågens rødme
 • hævelse;
 • kløe;
 • Brændende fornemmelse;
 • vanding;
 • Smertefuld reaktion på lys;
 • Hævede lymfeknuder i øret;
 • Purulent udledning.

Den første fase af en forkølelse er manifesteret i en simpel irritation af slimhinden. Med nederlag i øjet for en virusinfektion er en stigning i lymfeknuder og tilstedeværelsen af ​​pustler udelukket. Bakteriel betændelse manifesterer sig i purulente sekretioner.

Kold øjetapi

Patienter foretrækker ofte at behandle et blighted eye hjemme. Selvstændig terapi kan dog ikke altid føre til et positivt resultat. Det er værd at huske, at selvmedicinering kun bør forfølges, hvis der er tillid til kilden til sygdommens kilde.

For eksempel kan en viral infektion ikke helbredes af traditionel medicin. Ingen af ​​de urtemedicin ifølge opskriftene af vores forfædre vil ikke fjerne kilden til skade fra kroppen. Derfor, hvis en bakteriel eller viral sygdom mistænkes, skal du straks kontakte en øjenlæge.

Afhængigt af sygdommens stadium og type behandles kolde øjne på forskellige måder.

Irriterede øjne

Først og fremmest er terapi rettet mod at lindre tørhed og irritation i øjnene. Til disse formål anvendes fugtgivende og vasokonstriktivt øjendråber:

Narkotika indlægges i øjenlågene med 1-2 dråber afhængigt af graden af ​​irritation, 2-4 gange om dagen.

Viral infektion

Terapi er rettet mod kilden til skade på kroppen. Øjedråber fjerner sygdommens ydre faktorer, men infektionen forsvinder endelig, så snart immunsystemet overvinder viruset.

To typer af lægemidler bruges til at behandle en virusinfektion:

 1. Drop. Et lægemiddel indeholdende det antivirale element interferon (Ocoperon, Ophthalmeron, Actipol) anvendes. Lægemidlet indføres i øjet 1-2 dråber fra 2 til 4 gange om dagen.
 2. Salve. Lægemidlet er designet til at bekæmpe herpesviruset (acyclovir, zovirax). En lille mængde penge lægges i øjnene, indtil symptomerne på sygdommen endelig forsvinder.

Bakteriel infektion

Hvis organerne i det visuelle system er beskadiget af patogene bakterier, udføres antibakterielle terapi i første omgang med øjendråber og salver.

Lægen ordinerer følgende stoffer:

Prispolitik af midler varierer fra 40 til 300 rubler, afviger i brugervenlighed og effektiviteten af ​​behandlingen.

Traditionel medicin

Ved hjælp af vores forfædres midler kan irriteret øjesyndrom lindres selv i nærvær af en bakteriel infektion. Men at helbrede en virusinfektion af populære opskrifter kan ikke gøre.

Overvej de mest populære selvfremstillede stoffer.

 • Kamille. 2 spiseskefulde tørrede blomster skal hældes 250 ml kogende vand. Afkøl bouillon og belastning. Ved hjælp af bomuldspindler skal du forsigtigt tørre øjnene fra ydersiden af ​​øjenlåg til indersiden.

En separat tampon bør bruges til hvert øje.

 • Tea. Brew stærk sort te uden tilsætningsstoffer og smagsstoffer. Den resulterende infusion til afkøling og påføring af fugtede bomuldspuder på øjenlågene.
 • Calendula. 1-2 spsk tørret blomst hæld kogende vand og lad afkøle. Træk bouillonen og tør derefter øjnene af med vatpindene i retningen fra det ydre hjørne til det indvendige hjørne.
 • Komprimér fra yoghurt. Fugt vatpindene i produktet og påfør i 15-20 minutter.
 • Aloesaft Lav en komprimering fra presset agavejuice og applicér på øjnene.

forebyggelse

Hovedregelen for at forhindre forekomsten og spredningen af ​​enhver form for virusinfektion er at opretholde kroppens immunsystem. For at gøre dette skal du følge en sund livsstil. Korrekt og fuldt ud at spise, tage vitaminkomplekser og mineraler.

Det er vigtigt at nægte eller minimere brugen af ​​alkohol og tobaksstoffer, samt alternativt arbejde og hvile. Få nok søvn. Det er fra en mangel på søvn, at de fleste mennesker er under stress, hvilket påvirker deres sundhedstilstand negativt.

Tidlig påvisning, diagnose og behandling af kropsproblemer hjælper med at undgå alvorlige konsekvenser.

Følg de enkle regler for personlig hygiejne:

 • Rør ikke øjnene med beskidte hænder;
 • Brug dit håndklæde udelukkende;
 • Giv ikke kosmetik til andre;
 • Køb kun forseglede kosmetik;
 • Timely engagere sig i behandling af sygdomme i nasopharynx.

konklusion

Forkølelse er en almindelig sygdom, der kan overvinde dig selv i varmt og klart vejr. Prøv så lidt som muligt at udsætte dit visuelle system for de skadelige virkninger af vind, UV stråler og andre faktorer, der kan udgøre en risiko.

Hvis sygdommen ramte dig, skal du kontakte en øjenlæge. Kun en kvalificeret specialist er i stand til at bestemme arten og arten af ​​sygdommen og foreskrive den korrekte behandling.

Byg på øjet eller koldt hvordan man kan behandle

Manifestationer af forkølelsen er ofte ikke begrænset til forkølelse, ondt i halsen og hoste.

Sommetider fører den generelle svækkelse af krop og infektion til, at forkølelse går i øjnene.

Øjenlidelser, udover generel ubehag og smerte, samt frygt for forringelse af syn, skræmme de fleste mennesker med skader på udseende.

Edematøse røde øjne eller en opsvulmet i byg er et alvorligt tab for skønhed og æstetik.

Årsager til forkølelse på øjet

Øjenforkølelse er byg, konjunktivitis og herpes sår. Alle disse sygdomme er smitsomme i naturen og er forårsaget af specifikke patogener. På trods af at de sygdomsfremkaldende organismer hele tiden er til stede omkring og inde i personen, aktiveres de ofte under en forkølelse.

For at patogenet skal kunne formere sig i kroppen, skal immuniteten være signifikant svækket.

 • hypotermi eller overophedning af kroppen, hvor alle organer arbejder med øget belastning;
 • infektiøse eller inflammatoriske sygdomme;
 • dårlig ernæring, hypovitaminose;
 • stress, depression, kronisk træthed;
 • hos kvinder, hormonelle lidelser, graviditet;
 • hos børn, overdreven anstrengelse, overarbejde.

En vigtig faktor i overgangen af ​​forkølelse til øjnene er manglen på hygiejne, vanen med at gnide øjnene med beskidte hænder. Andre sygdomme kan fremkalde skade - fordøjelseskanalen (gastritis), diabetes mellitus. Øjevirus angriber en person, når immuniteten går tabt af enhver sygdom.

byg

En af århundredets kolde forkølelse er betændelse i hårsækken eller talgkirtlen. Denne såkaldte byg - purulent uddannelse i århundredet. Det medicinske navn er hordeolum.

Dets årsag er en smitsom læsion, oftest gylden stafylokoccus. Patogenet er meget almindeligt, det er hele tiden til stede omkring personen. Infektion opstår, når kroppens forsvar er svækket.

Byg er ikke smitsom. Hvis meibomkirtlen bliver betændt, udvikler den byg.

Med svækkelsen af ​​immuniteten og rammen af ​​stofilokokka i ciliaryrot - pæren begynder stofilokokk at formere sig. Kroppen bekæmper vævsbetændelse. På infektionsstedet vises rødme, hævelse. Øjenlåget deformeres ved at lukke visningen.

En person føler sig kløende og såret. På infektionsstedet vises en forsegling, så hovedet med pus. Før dannelsen af ​​en bryst tager 2-4 dage. Indtil udfaldet af pus - 3-7 dage.

Med en betydelig svækkelse af kroppen kan der danne flere sår. Nogle gange stiger temperaturen, der er hovedpine. Efter udgivelsen af ​​pus passerer alle de ubehagelige symptomer hurtigt, men hævelsen fortsætter i et par dage.

Når pus fra bygen ikke kommer ud, bliver den til en chalazion - kold byg. Dette er en hård dannelse i århundredet, som kan eksistere op til 2 måneder. Normalt passerer byg som sig selv.

For at fremskynde frigivelsesprocessen kan du anvende stoffer:

 • Når moden tørres, tørres dannelsen af ​​antiseptiske opløsninger (grøn maling, alkohol);
 • varme komprimerer for at accelerere udfaldet af pus, i klinikker kan du få UHF bestråling;
 • til destruktion af stofilokokka anvendes topisk salve (tetracyclin) eller dråber (Cipromed);
 • vitamin C for at styrke immunforsvaret;
 • med stigende temperatur - betyder med indholdet af paracetamol.

Hvis pus ikke kommer ud i lang tid, er kirurgiske foranstaltninger mulige - en punktering eller mikroindsnit. Normalt sker dette med chalazioner.

I hjemmet kan du lave lotioner varmt ekstrakt af kamille - 1 spsk. ske kamille insistere på et glas kogende vand (2 timer).

Kompressioner med aloe har en god effekt - et voksent blad knuses, hældes med et glas koldt vand, insisterede i 6-8 timer. Træ, blød bomuldsulden med opløsningen og anbring i 15 minutter. Værktøjet skal opvarmes inden brug.

conjunctivitis

Konjunktivitis er den mest almindelige af alle øjensygdomme. Dette er en betændelse i slimhinde og indre dele af øjenlågene. I forkølelse er sygdomsinfektiøse årsag oftest til stede, selv om sygdommen kan være allergisk, traumatisk og andre.

Herpes og adenovirus, såvel som bakterier af forskellige grupper og svampe, forårsager infektion. Konjunktiva (slimhinde og øjenlåg) er påvirket af det ydre miljø - støv, insekter, lys, så det er ofte inficeret med patogener, der hele tiden er til stede.

 • begge organer er normalt påvirket;
 • i øjnene er de røde linjer af fartøjerne;
 • hævelse og sekretion, som om morgenen fører til limning af øjenlågene;
 • smerte, tab af synsskarphed;
 • følelse af forstyrrelser i øjnene, frygt for lys.

I den akutte fase er smerte og smerte følt, purulente udledninger er til stede. Der er en generel forringelse af velvære - en stigning i temperaturen, hovedpine.

Sygdomsformen er luftbåren og kontakt. Det skal huskes, at sygdommen er meget smitsom, let overføres fra en syg person og bruger sine ting. Derfor skal patienten isoleres, især børn - for at forbyde kontakt med en slægtning.

Konjunktivitis følger ofte inflammatoriske processer i luftveje - bihulebetændelse,

og bihulebetændelse, såvel som akutte åndedrætsinfektioner.

Den aktive fase kan vare fra 1 til 3 uger.

I kronisk form er symptomerne mindre udtalte - hyperemiaen er ikke stærk, øjet bliver hurtigt træt af den mindste spænding. Et langt forløb af conjunctivitis kan forårsage keratitis - en fokal læsion af hornhinden.

Ved diagnosticering af conjunctivitis tages der et smear fra en slimhinde for at identificere patogenet.

Ophthalmic herpes

Sygdomme oftest forårsaget af herpes simplex virus (HSV).

Samtidig observeres symptomer svarende til andre inflammationer:

 • puffiness og rødhed;
 • kløe, fremmedlegeme sensation;
 • øget rive
 • undertiden en stigning i temperatur og en stigning i lymfeknuder.

Lokaliseringssteder er forskellige. Udslæt kan være placeret på hornhinden under øjet - i det nedre øjenlåg i det øvre øjenlåg i hjørnerne.

Viral læsion spredes let på huden, fanger nye steder. Især svært for børn. Barnet feber, der er tegn på forgiftning - kvalme, hovedpine.

Hvis herpes har forårsaget udslæt på hornhinden, bliver det overskyet, overfladen bliver ujævn, og øjnene føles tørre. Om morgenen forlader væsken øjnene.

Advarsel: Herpesvirus efter den første infektion er konstant til stede i kroppen. Med tab af immunitet kan udslæt forekomme på samme eller et andet sted.

Behandling af herpesvirusinfektion

Diagnosen af ​​et ophthalmovirus udføres ved anvendelse af en spaltelampe, et enzymimmunoassay for virus og infektioner samt undersøgelser af materiale fra udslæt eller udsmidning fra slimhinden.

Herefter udpeges terapeutiske foranstaltninger:

 1. Lokale antivirale præparater i form af geler eller salver (Acyclovir, Zovirax, Infagel). Brugt fra sygdommens første dage. Salve ligger i det nedre øjenlåg flere gange om dagen.
 2. Forberedelser mod herpes i piller eller injektioner ordineres normalt i tilfælde af tilbagefald (Acyclovir, Famvir).
 3. Det er nødvendigt at vaske øjnene med antiseptika (opløsning af kaliumpermanganat) for at fjerne sekreter.
 4. Immunostimulerende midler af forskellige handlinger - immunoglobuliner (Sandoglobulin), interferoner (Viferon), syntetiske (Tamerit).
 5. Antibiotika (Tobreks) - et antibakterielt middel.

Brugen af ​​dressinger anbefales ikke, så udskillelserne let forlader øjnene og ikke akkumuleres, hvilket forårsager yderligere multiplikation af vira.

Før medicinske foranstaltninger og efter dem skal du vaske hænderne med en sæbe og bruge engangsemballoner til hvert øje separat. Pakket og kasseret tamponer for ikke at inficere familiemedlemmer.

Når den tilbagevendende karakter af læsionen kan udpege herpesvaccination. Det udføres i ikke-akut stadium uden udslæt. Vaccination udføres i 5 faser med et ugentligt interval.

Før du træffer en beslutning om vaccination, skal du finde ud af, at den ikke beskytter mod udbrud, men kun reducerer deres intensitet og reaktion i kroppen. Hvorvidt det er nødvendigt at udføre vaccination - lægen og patienten beslutter.

Video fra eksperten:

Forebyggelse af øjenlidelser

De grundlæggende regler for forebyggelse vedrører opretholdelse af en sund livsstil, som hjælper med at opretholde god immunitet.

Det er han, der beskytter kroppen mod forkølelse og slutter sig til øjen manifestationer.

 • bør deltage i sport, gå på gaden i noget vejr, gå på ski, cykle;
 • spis godt, spis frugt og grøntsager;
 • opgive dårlige vaner, alternativt arbejde og hvile.

For at undgå forkølelse på øjnene skal du følge hygiejnebestemmelserne.

 1. Brug tingene hos en syg person - et håndklæde, tøj, en vaskeklud.
 2. Berør øjnene med uvaskede hænder. Du skal lære det til børn fra en tidlig alder.
 3. Giver dine kosmetik til andre og bruger andre mennesker. Dette gælder også for kontaktlinser og briller.
 4. Det er nødvendigt at købe kun forseglede kosmetik, ikke at bruge testere og makeup artister tjenester med professionel generel brug.
 5. Det bør straks helbrede bihulebetændelse, bihulebetændelse og andre sygdomme i nasopharynx.

Tidlig indledning af behandling og dens præcise gennemførelse bidrager til at undgå synshandicap. Det skal imidlertid huskes, at gentagen sygdom med konjunktivit forårsager som regel et fald i synsskarpheden.

Derfor er du nødt til at træffe seriøse foranstaltninger for at stimulere immunitet, efter hygiejne og livsstilsændringer, når du er kommet tilbage fra virale øjensygdomme.

Mange mennesker, især kvinder, er meget bekymrede over deres udseende. Og når det sker, at den "kolde" popper ud på øjet, forsøger de at fjerne denne irriterende gener med al deres magt. Derudover er det i stand til at tilvejebringe ikke kun æstetisk, men også ret håndgribeligt fysisk ubehag. Så problemet er relevant og kræver detaljeret overvejelse.

Årsager og mekanismer

Den såkaldte forkølelse i øjenområdet er ikke en velkendt respiratorisk sygdom, men en helt anden patologi. Folk uden medicinsk uddannelse kaldes en begrænset inflammatorisk proces. Hvis du bruger den officielle terminologi, så bliver du oftest nødt til at håndtere to stater:

Den første sygdom er purulent betændelse i hårsækken eller talgkirtlen i øjenlågsområdet. Dette er en bakteriel proces. Men herpes er forårsaget af en virus. Men det ledsages af et nederlag af epithelceller og er lokaliseret hovedsageligt på bindehinden eller hornhinden. Men begge stater kan kaldes det samme i almindelige mennesker.

En afgørende rolle i øjets udseende "kold" spilles af et fald i organismens reaktivitet. Det vides at størstedelen af ​​mennesker på planeten er inficeret med herpesviruset, og opportunistiske mikrober lever allerede på huden. Men for betændelse at udvikle, er en vis undertrykkelse af lokale eller generelle immunitetsfaktorer påkrævet. Dette kan ske i følgende situationer:

 • Infektionssygdomme.
 • Hypotermi.
 • Dårlig ernæring og avitaminose.
 • Fysisk udmattelse.
 • Emosionel stress.
 • Mekanisk skade.
 • Hormonale spring (herunder under graviditet).
 • Tager visse medicin (immunosuppressive midler).

Disse forhold er karakteristiske ikke kun for voksne, men forekommer ofte hos børn. Vigtige faktorer i udviklingen af ​​byg betragtes som demodicose (parasitisk hudsygdom), blepharitis og furunculosis. Yderligere disponering er hos patienter med diabetes mellitus eller patologi i mave-tarmkanalen (gastritis, sår). Og hvis herpes er smitsom - overført som følge af indenlandske kontakter eller luftbårne dråber - så er bygg helt sikkert for andre. En patient, der gnider øjnene, kan kun provokere infektionens spredning.

En "kold" i øjnene er resultatet af betændelse i hårsækkene i århundredet eller en herpesvirus. Men begge betingelser udvikler sig på baggrund af et fald i kroppens forsvar.

symptomer

Enhver sygdom, selv den mest ubetydelige, har sit eget kliniske billede. Undersøgelse og fysisk undersøgelse af patienten - dette er den første ting, der hjælper lægen med at antage en bestemt patologi. For det første indføres klager, og ved undersøgelse identificeres objektive tegn. Dette danner grundlaget for at forstå sygdommens oprindelse.

byg

Inflammation af hårsækkene observeres oftest i øvre øjenlåg, men det nedre øjenlåg kan også blive påvirket. Denne proces er usandsynligt at gå ubemærket, fordi dens tegn vil være:

 1. Rødme og hævelse.
 2. Kløe og smerte.
 3. Dannelsen af ​​infiltration (pimples), hvoraf i midten er et center for purulent fusion.

Med nederlaget på flere hårsække kan inflammation dække næsten hele århundredets kant. Nogle gange bliver det selv årsagen til forgiftning med feber og utilpashed. Lejlighedsvis forstørres regionale lymfeknuder. Efter et par dage bryder en "forkølelse" i øjnene med udslip af pus og nekrotiske masser. I tilfælde af forsinket behandling af byg, kan infektionen spredes til andre strukturer - bindehinden, øjet, fiberen - eller blive kronisk.

Ophthalmic herpes

Den såkaldte forkølelse på øjet er ofte en slags herpesinfektion. På samme tid inficerer viruset hornhinde- eller konjunktivepitelet, herunder øjenlågens indre væg. De vigtigste symptomer på sygdommen er som følger:

 • Tåreflåd.
 • Øjenpine
 • Udenforkrop sensation (sand).
 • Fotofobi (fotofobi).
 • Spasm i øjnene (blepharospasm).
 • Mindsket synsstyrke ("tåge").
 • Forvrængning af det visuelle billede (spøgelse, deformation, blink).

Når man ser på øjet, ses små bobler med gennemsigtigt indhold. Deres dæk kan briste med dannelsen af ​​erosion. Separate udslæt kan fusionere indbyrdes og danne temmelig omfattende skadezoner. På grund af dette kan keratitis føre til alvorlige konsekvenser for livskvaliteten.

Men ud over denne læsion kan herpesvirus spredes ud over hornhinden, hvilket forårsager chorioretinitis, uveitis, retinopati, optisk neuritis. Ud over lokale manifestationer leds infektionsprocessen i øjet ofte af forgiftningssyndrom (feber, appetitløshed, kvalme, hovedpine).

De fleste keratokonjunctivitis i praksis af oftalmologer er forbundet med herpesvirusinfektion.

Yderligere diagnostik

For at finde årsagerne til "kolde" øjne ud over at bestemme de kliniske symptomer er det nødvendigt at foretage yderligere diagnostik. Listen over anbefalede laboratorie- og instrumentstudier kan omfatte:

 • Generel blodprøve.
 • Blodbiokemi (immunogram, indikatorer for inflammation).
 • Konjunktivsmedearbejde (mikroskopi, PCR).
 • Serologiske analyser (ELISA, RSK, RIF).
 • Biomikroskopi.
 • Undersøgelse af fundus.

Dette hjælper med at bestemme oprindelsen af ​​de patologiske formationer i øjenområdet og planlægge yderligere terapeutiske foranstaltninger.

behandling

For at øjets "kolde" ikke bliver en kilde til lidelse for et barn eller en voksen, skal den behandles til tiden. Basis for terapi er brugen af ​​stoffer. Listen over anvendte lægemidler bestemmes af diagnosen og kan omfatte følgende:

 1. Antiseptika (opløsning af strålende grøn, jod, salicylalkohol).
 2. Antibakterielle (Tsiprofarm, Floksal, Albucidum, Tetracyclin Salve).
 3. Anti-inflammatorisk (hydrokortison salve).
 4. Antiviral (Zovirax, Gerpevir).
 5. Immunomodulatorer (Viferon, Poludan).
 6. Vitaminer (ascorbinsyre).

Hvis byg bestemmes ved behandling med topiske lægemidler, så er det først og fremmest for herpes nødvendigt at påvirke den generelle immunitet. Det er muligt at ødelægge virussen i øjets væv på bestemte måder, men det vil forblive vedholdende i nerveganglierne og med et fald i organismens modstand vil desværre igen komme til overfladen. Derfor er det svært at helbrede fuldstændig herpes herpes, men det er muligt at opnå langvarig remission.

forebyggelse

Således at øjet ikke er "frosset", er det nødvendigt at overholde forebyggende foranstaltninger. De er enkle og tilgængelige for alle. En stor rolle er givet til en sund livsstil. Folk skal fuldt ud spise, temperere, spille sport og gøre alt for at styrke immunforsvaret. Nyttig vil være det forebyggende indtag af vitaminkomplekser om vinteren og foråret. Blandt midlerne til specifik forebyggelse kan nævnes vaccination antiherpetic vaccine. Derudover anbefales det at undgå direkte kontakt med personer, der har karakteristiske udslæt på huden og slimhinderne.

Sandsynligvis var mange nødt til at beskæftige sig med et fænomen, der kaldes forkølelse. Hvordan man behandler denne sygdom, vil kun lægen sige, fordi terapeutiske indgreb primært bestemmes af årsagen til patologien. Og efter at have undersøgt og afklaret sygdommens art kan man håbe på en hurtig udfrielse fra et ubehageligt problem.

En af de mest almindelige sygdomme er forkølelse. Denne betingelse står overfor hver person. Forkølelse er forårsaget af vira og bakterier. Kun her kan forkølelsen manifestere sig helt anderledes: feber, hoste, løbende næse. Desuden kan forkølelse påvirke øjnene og øjenlågene.

Derudover er det vigtigt at forstå, at der ikke er en sådan sygdom som forkølelsen. Dette er blot en simpel formulering populær blandt folket. Faktisk kan i denne enkle definition der være mange forskellige patologier.

Årsager til

En forkølelse i øjnene kan forekomme på grund af eksponering for patogene og betinget patogene mikroorganismer:

 • staphylococcus aureus;
 • klamydia;
 • gonococcus;
 • Streptococcus og andre.

Også forkølelser kan forårsage virus:

 • adenovirus;
 • Herpes-vira (alle 6 typer);
 • Influenzavirus og mange andre.

Faktorer, der stimulerer udviklingen af ​​sygdommen er:

 • nedsat immunitet
 • hypotermi;
 • udarbejdes
 • sygdomme i ENT organer.

Hvordan virker kulden i øjnene?

Afhængig af sygdomsfremkaldende middel har forskellige symptomer. De vigtigste er:

 • Byg er en smitsom sygdom, der udvikler sig på grund af reproduktion af Staphylococcus aureus. I byg opstår betændelse i ciliary follikel eller sebaceous kirtel i øjet. Et sådant tuberkel manifesteres sædvanligvis hos hyppigt syge mennesker med forkølelse, hypotermi og nedsat immunitet. De vigtigste symptomer på byg er rødmen i øjet, hævelse og dannelsen af ​​en smertefuld tuberkel. Byg på øjenlåg kan passere alene, men med behandling sker det meget hurtigere. For at lære at behandle byg på øjet, læs artiklen om denne sygdom på vores hjemmeside. Du kan også få detaljerede oplysninger om dråber og salver mod byg på de relevante afsnit af webstedet. Derudover skal du sørge for at anbefale at læse artiklen om, hvorfor byg opstår, og om det kan opvarmes.
 • Konjunktivitis er en betændelse i øjets slimhinde. Ofte er årsagen til conjunctivitis virus. Ofte bliver konjunktiv inflammation kronisk. Rødme i øjet (ofte to på én gang), rive, kløe, følelse af sand i øjnene er de vigtigste symptomer på conjunctivitis. Hvis sygdommen er forårsaget af bakterier, bliver pus frigivet fra øjnene. Vi anbefaler at du læser artiklerne om de forskellige typer af konjunktivitis, som du finder på vores hjemmeside, nemlig: allergisk, bakteriel, viral, purulent. Da symptomerne på bakteriel og viral conjunctivitis er meget ens, er de ofte forvirrede. For at forstå præcis, hvilken type conjunctivitis du har, og følgelig vælge den rigtige behandling, skal du læse artiklen om forskellene mellem viral og bakteriel conjunctivitis på vores hjemmeside. Hvis du har fundet konjunktivit i dit barn, skal du læse artiklen om behandling af konjunktivitis hos børn. Antibakterielle øjendråber er meget effektive til behandling af conjunctivitis, mere om dem i artiklen falder mod konjunktivitis.
 • Herpes er en meget almindelig virus. Næsten hver eneste person har nogensinde haft herpes. Oftere er denne sygdom påvirket af læberne, eller hagen er sjældnere på andre steder. Inklusive herpes påvirker øjet. Herpes ligner en lille formation fyldt med klar væske. Til behandling af herpes-anvendte antivirale lægemidler.

Fælles forkølelse hvordan man behandler

For at ordinere behandling er det nødvendigt at fastslå årsagen til forkølelsen (viral eller bakteriel natur).

Det er nødvendigt at kontakte en specialist, der skal foretage en undersøgelse og ordinere behandling for et bestemt klinisk tilfælde. Der er situationer, hvor allergi i øjet fejlagtigt betragtes som koldt, fordi deres symptomer er ret ens.

 1. Hvis sygdommen er forårsaget af bakterielle midler, er antimikrobielle midler ordineret til behandling. Lokal behandling med øjendråber (albucid, levometsitin, sulfacylnatrium) anvendes oftest. Symptomer på et koldt øje allerede efter et par dages brug.
 2. Til behandling af byg anvende salve med antibakteriel virkning.
 3. Antivirale lægemidler (acyclovir, zovirax) anvendes til patologier forårsaget af vira.
 4. Med hyppige tilbagefald af forkølelse på øjnene er det nødvendigt at styrke immunforsvaret. For at gøre dette skal du bruge interferonpræparater, vitaminer samt traditionelle metoder.

Behandling af folkemetoder

Øjnenes forkølelse - et ubehageligt fænomen, der nemt og hurtigt kan behandles med folkemetoder.

Det er vigtigt at vide, at selvmedicinering derhjemme er farlig, og du bør konsultere en specialist inden du anvender sådanne behandlinger.

 • Ved behandling af forkølelse på øjnene, især byg, anvendes tørvarme. For at gøre dette, brug kompresser af forvarmet salt i en stegepande eller kogt æg. Sådanne kompresser bør påføres ømt øje i 15 minutter to gange om dagen. Det er vigtigt, at denne metode kan anvendes, hvis der ikke er tegn på inflammation. For mere information om behandling af byg derhjemme, herunder folkemetoder, kan du komme ind i den relevante sektion af vores hjemmeside.
 • For at lindre kløe og betændelse anvendes vaskes stærk brygning af sort eller grøn te. Te indeholder tanniner og lindrer perfekt betændelse og rødme. Til behandling skal du vaske øjnene flere gange om dagen i en uge. Urte te og urteekstrakter (calendula, kamille, plantain, eg bark) vil også være effektive.

Du vil være interesseret i dette:

Hjem »Forkølelse» Koldt øjne, hvordan man behandler

Hvordan man behandler byg (hævelse i øjet, kolde øjne) pleje mor?

svar:

Ruslan Shiriev

Bedre konsultere din læge... Tetracyclin salve hjælper, men jeg ved ikke, om du kan fodre hendes mor...

Vladimir Nesurovy

Gnid kamphovedet (grå)

Oksana

Jeg blev også rådgivet af min bedstemor til først at vaske øjnene med simpel (husholdnings) sæbe, kun brune indenlandske, og skyll derefter grundigt med te og varme op... hjælper...

kogt æg eller opvarmet salt i posen vedhæftes

BITTER CHOCOLATE

nado chtob kto nibyd plyunyl v glas!

Ikke "hævelse i øjet" eller "kold galaza" og blepharitis. Øjedråber indeholdende ciprofloxacin (cipromed, ciprolet)

Guldaray

hvis kun en nybegynder - er det nødvendigt at påføre en varm træsked så vidt tolerant... Nå, den gamle bedstemors opskrift er at vind en rød tråd omkring din finger (selv om jeg aldrig har brugt det). held og lykke

Irina zubkova

byg kan ikke ammes. bliver nødt til at vente. ! enhver læge vil sige... og påfør en stærk vatpinde gennemblødt til te med byg.

Byg - akut purulent betændelse i hårsækken eller talgkirtlen ved øjenvipperens rod. Opstår på grund af infektion i posen eller kirtlen. Ved øjenlågets kant vises et ømt punkt efterfulgt af hævelse, rødme og hævelse af øjenlåget. Efter 2-3 dage begynder en abscess. Der er ofte byg i svækkede mennesker med nedsat kropsbestandighed.
Symptomer: Smerter i øjet, hovedpine og nogle gange feber.
Traditionelle behandlingsmetoder: Ved begyndelsen af ​​sygdommen er byg udsmeltet med strålende grønt. Tildel tørvarme, UHF. Påfør medicin - til indånding i øjet og indtagelse.
Ikke-traditionelle og folkebehandlingsmetoder:
1) Påfør en kompress fra yoghurt på en gasbind eller på et øjenlåg lægge et lommetørklæde gennemblødt i yoghurt.
2) Smør det ømme øjenlåg med et stykke hvidløg, skrællet, 2-3 gange om dagen.
3) Skær aloe bladet, vask, klem saften og fortynd det med varmt vand i et forhold på 1:10. Anvend på lotion.
4) Påfør et hårdkogt æg på øjet. Æg er ikke nødvendigt for at rense skallen - så varmen vil vare meget længere. Efter 2 timer gentages proceduren. Og så flere gange om dagen. Snart vil bygen modnes og løbe ud.
5) Påfør pundet frisk burdockrød til det ømme sted.
6) Tag 10-15gr. tør calendula blomster, hæld 1 kop kogende vand, insistere, indpakket, 30 minutter og stamme. Anvend på lotion.
7) Varm tørflaxfrø i en stegepande, hæld den i et lommetørklæde, bind det i en knude og varm det op.
8) Hæld 1 spiseskefuld græs (sælges i apotek) 1 kop kogende vand, insistere. Anvend på lotion.
9) Skær aloe bladet, vask, hak og hæld 1 kop ferskkølet kogt vand, lad i 2-3 timer og afløb. Lav lotion til det ømme øje.

superded55

Prøv at skylle øjet med urin flere gange eller læg kompresset i 10-15 minutter.

Irene

En simpel folkemetode - du har brug for nogen fra din husstand til at spytte på byg uventet)))))

Håber Kruger

dette er betændelse, det er nødvendigt at behandle lokale antibiotika (tetracyklin oftalmisk salve, ciprofloxacindråber osv.)

Forkølelse i øjnene - hvordan man redder skønhed og syn?

Manifestationer af forkølelsen er ofte ikke begrænset til forkølelse, ondt i halsen og hoste.

Sommetider fører den generelle svækkelse af krop og infektion til, at forkølelse går i øjnene.

Øjenlidelser, udover generel ubehag og smerte, samt frygt for forringelse af syn, skræmme de fleste mennesker med skader på udseende.

Edematøse røde øjne eller en opsvulmet i byg er et alvorligt tab for skønhed og æstetik.

Årsager til forkølelse på øjet

Øjenforkølelse er byg, konjunktivitis og herpes sår. Alle disse sygdomme er smitsomme i naturen og er forårsaget af specifikke patogener. På trods af at de sygdomsfremkaldende organismer hele tiden er til stede omkring og inde i personen, aktiveres de ofte under en forkølelse.

For at patogenet skal kunne formere sig i kroppen, skal immuniteten være signifikant svækket.

 • hypotermi eller overophedning af kroppen, hvor alle organer arbejder med øget belastning;
 • infektiøse eller inflammatoriske sygdomme;
 • dårlig ernæring, hypovitaminose;
 • stress, depression, kronisk træthed;
 • hos kvinder, hormonelle lidelser, graviditet;
 • hos børn, overdreven anstrengelse, overarbejde.

En vigtig faktor i overgangen af ​​forkølelse til øjnene er manglen på hygiejne, vanen med at gnide øjnene med beskidte hænder. Andre sygdomme kan fremkalde skade - fordøjelseskanalen (gastritis), diabetes mellitus. Øjevirus angriber en person, når immuniteten går tabt af enhver sygdom.

byg

En af århundredets kolde forkølelse er betændelse i hårsækken eller talgkirtlen. Denne såkaldte byg - purulent uddannelse i århundredet. Det medicinske navn er hordeolum.

Dets årsag er en smitsom læsion, oftest gylden stafylokoccus. Patogenet er meget almindeligt, det er hele tiden til stede omkring personen. Infektion opstår, når kroppens forsvar er svækket.

Byg er ikke smitsom. Hvis meibomkirtlen bliver betændt, udvikler den byg.

Med svækkelsen af ​​immuniteten og rammen af ​​stofilokokka i ciliaryrot - pæren begynder stofilokokk at formere sig. Kroppen bekæmper vævsbetændelse. På infektionsstedet vises rødme, hævelse. Øjenlåget deformeres ved at lukke visningen.

En person føler sig kløende og såret. På infektionsstedet vises en forsegling, så hovedet med pus. Før dannelsen af ​​en bryst tager 2-4 dage. Indtil udfaldet af pus - 3-7 dage.

Med en betydelig svækkelse af kroppen kan der danne flere sår. Nogle gange stiger temperaturen, der er hovedpine. Efter udgivelsen af ​​pus passerer alle de ubehagelige symptomer hurtigt, men hævelsen fortsætter i et par dage.

Når pus fra bygen ikke kommer ud, bliver den til en chalazion - kold byg. Dette er en hård dannelse i århundredet, som kan eksistere op til 2 måneder. Normalt passerer byg som sig selv.

For at fremskynde frigivelsesprocessen kan du anvende stoffer:

 • Når moden tørres, tørres dannelsen af ​​antiseptiske opløsninger (grøn maling, alkohol);
 • varme komprimerer for at accelerere udfaldet af pus, i klinikker kan du få UHF bestråling;
 • til destruktion af stofilokokka anvendes topisk salve (tetracyclin) eller dråber (Cipromed);
 • vitamin C for at styrke immunforsvaret;
 • med stigende temperatur - betyder med indholdet af paracetamol.

Hvis pus ikke kommer ud i lang tid, er kirurgiske foranstaltninger mulige - en punktering eller mikroindsnit. Normalt sker dette med chalazioner.

I hjemmet kan du lave lotioner varmt ekstrakt af kamille - 1 spsk. ske kamille insistere på et glas kogende vand (2 timer).

Kompressioner med aloe har en god effekt - et voksent blad knuses, hældes med et glas koldt vand, insisterede i 6-8 timer. Træ, blød bomuldsulden med opløsningen og anbring i 15 minutter. Værktøjet skal opvarmes inden brug.

conjunctivitis

Konjunktivitis er den mest almindelige af alle øjensygdomme. Dette er en betændelse i slimhinde og indre dele af øjenlågene. I forkølelse er sygdomsinfektiøse årsag oftest til stede, selv om sygdommen kan være allergisk, traumatisk og andre.

Herpes og adenovirus, såvel som bakterier af forskellige grupper og svampe, forårsager infektion. Konjunktiva (slimhinde og øjenlåg) er påvirket af det ydre miljø - støv, insekter, lys, så det er ofte inficeret med patogener, der hele tiden er til stede.

 • begge organer er normalt påvirket;
 • i øjnene er de røde linjer af fartøjerne;
 • hævelse og sekretion, som om morgenen fører til limning af øjenlågene;
 • smerte, tab af synsskarphed;
 • følelse af forstyrrelser i øjnene, frygt for lys.

I den akutte fase er smerte og smerte følt, purulente udledninger er til stede. Der er en generel forringelse af velvære - en stigning i temperaturen, hovedpine.

Sygdomsformen er luftbåren og kontakt. Det skal huskes, at sygdommen er meget smitsom, let overføres fra en syg person og bruger sine ting. Derfor skal patienten isoleres, især børn - for at forbyde kontakt med en slægtning.

Den aktive fase kan vare fra 1 til 3 uger.

I kronisk form er symptomerne mindre udtalte - hyperemiaen er ikke stærk, øjet bliver hurtigt træt af den mindste spænding. Et langt forløb af conjunctivitis kan forårsage keratitis - en fokal læsion af hornhinden.

Ved diagnosticering af conjunctivitis tages der et smear fra en slimhinde for at identificere patogenet.

Ophthalmic herpes

Sygdomme oftest forårsaget af herpes simplex virus (HSV).

Samtidig observeres symptomer svarende til andre inflammationer:

 • puffiness og rødhed;
 • kløe, fremmedlegeme sensation;
 • øget rive
 • undertiden en stigning i temperatur og en stigning i lymfeknuder.

Lokaliseringssteder er forskellige. Udslæt kan være placeret på hornhinden under øjet - i det nedre øjenlåg i det øvre øjenlåg i hjørnerne.

Viral læsion spredes let på huden, fanger nye steder. Især svært for børn. Barnet feber, der er tegn på forgiftning - kvalme, hovedpine.

Hvis herpes har forårsaget udslæt på hornhinden, bliver det overskyet, overfladen bliver ujævn, og øjnene føles tørre. Om morgenen forlader væsken øjnene.

Behandling af herpesvirusinfektion

Diagnosen af ​​et ophthalmovirus udføres ved anvendelse af en spaltelampe, et enzymimmunoassay for virus og infektioner samt undersøgelser af materiale fra udslæt eller udsmidning fra slimhinden.

Herefter udpeges terapeutiske foranstaltninger:

 1. Lokale antivirale præparater i form af geler eller salver (Acyclovir, Zovirax, Infagel). Brugt fra sygdommens første dage. Salve ligger i det nedre øjenlåg flere gange om dagen.
 2. Forberedelser mod herpes i piller eller injektioner ordineres normalt i tilfælde af tilbagefald (Acyclovir, Famvir).
 3. Det er nødvendigt at vaske øjnene med antiseptika (opløsning af kaliumpermanganat) for at fjerne sekreter.
 4. Immunostimulerende midler af forskellige handlinger - immunoglobuliner (Sandoglobulin), interferoner (Viferon), syntetiske (Tamerit).
 5. Antibiotika (Tobreks) - et antibakterielt middel.

Brugen af ​​dressinger anbefales ikke, så udskillelserne let forlader øjnene og ikke akkumuleres, hvilket forårsager yderligere multiplikation af vira.

Før medicinske foranstaltninger og efter dem skal du vaske hænderne med en sæbe og bruge engangsemballoner til hvert øje separat. Pakket og kasseret tamponer for ikke at inficere familiemedlemmer.

Når den tilbagevendende karakter af læsionen kan udpege herpesvaccination. Det udføres i ikke-akut stadium uden udslæt. Vaccination udføres i 5 faser med et ugentligt interval.

Før du træffer en beslutning om vaccination, skal du finde ud af, at den ikke beskytter mod udbrud, men kun reducerer deres intensitet og reaktion i kroppen. Hvorvidt det er nødvendigt at udføre vaccination - lægen og patienten beslutter.

Video fra eksperten:

Forebyggelse af øjenlidelser

De grundlæggende regler for forebyggelse vedrører opretholdelse af en sund livsstil, som hjælper med at opretholde god immunitet.

Det er han, der beskytter kroppen mod forkølelse og slutter sig til øjen manifestationer.

 • bør deltage i sport, gå på gaden i noget vejr, gå på ski, cykle;
 • spis godt, spis frugt og grøntsager;
 • opgive dårlige vaner, alternativt arbejde og hvile.

For at undgå forkølelse på øjnene skal du følge hygiejnebestemmelserne.

 1. Brug tingene hos en syg person - et håndklæde, tøj, en vaskeklud.
 2. Berør øjnene med uvaskede hænder. Du skal lære det til børn fra en tidlig alder.
 3. Giver dine kosmetik til andre og bruger andre mennesker. Dette gælder også for kontaktlinser og briller.
 4. Det er nødvendigt at købe kun forseglede kosmetik, ikke at bruge testere og makeup artister tjenester med professionel generel brug.
 5. Det bør straks helbrede bihulebetændelse, bihulebetændelse og andre sygdomme i nasopharynx.

Tidlig indledning af behandling og dens præcise gennemførelse bidrager til at undgå synshandicap. Det skal imidlertid huskes, at gentagen sygdom med konjunktivit forårsager som regel et fald i synsskarpheden.

Derfor er du nødt til at træffe seriøse foranstaltninger for at stimulere immunitet, efter hygiejne og livsstilsændringer, når du er kommet tilbage fra virale øjensygdomme.