Dyspnø i et barn med bronkitis hjemmebehandling

 • Klinikker

Hjem »Bronkitis» Dyspnø til børnebronkitis

Behandling af åndenød med bronkitis

Dyspnø med bronkitis er et af symptomerne på den inflammatoriske proces i lungerne og bronchi, som begynder at opleve mangel på ilt. Dyspnø optræder med mindre anstrengelse, i perioden med eksacerbation af bronkitis, med sin akutte obstruktiv form. Ved kronisk bronkitis er åndenød konstant, det manifesterer sig trinvist, det kan udvikle sig.

Dette fænomen findes ofte hos børn med bronkitis. Børn begynder at opføre sig, nægte at spise. Konstant plaget af hoste, tøs næse, stemme bliver hæs, barnet ånder med vanskeligheder.

Behandlingen af ​​dyspnø har til formål at eliminere hoste, lette vejrtrækningen ved indgivelse af inhalationer, urter, dampbad. I obstruktiv bronkitis er bronchialvævet underlagt ændring, hvilket påvirker immuniteten. Hans støtte på dette stadium af betændelse er simpelthen uundværlig.

Hvorfor udvikler bronkitis?

Bronkitis er en smitsom sygdom forårsaget af pneumokokker, streptokokker, stafylokokker. Udvikler på grund af dannelsen af ​​viral, atypisk eller bakteriel mikroflora i lungerne. Atypiske patogener af bronkitis anses for at være chlamydia, hvis livscyklus passerer i celler, der er tæt befolket med bakterier. Nogle gange, men mindre ofte opstår bronkitis som følge af udviklingen af ​​en svampeinfektion i kroppen.

Ofte er forskellige slags patogener til stede sammen, fordi de indtagne vira skaber et gunstigt miljø for reproduktion af bakterier. Immunsystemet er ikke modtageligt for forskellige smitsomme sygdomme, reducerer dets aktivitet, inflammation begynder at udvikle sig. Folk over 50 år, rygere, alkoholmisbrugere, der arbejder i farlige industrier, er mest modtagelige for udviklingen af ​​disse infektioner: Et svækket immunsystem holder op med at håndtere dem.

Hvordan kan du genkende bronkitis

De vigtigste symptomer er hoste, tørt, våd sputumafladning, åndenød på løftevægte. Phlegm med bronkitis afgår ofte grøn farve, der taler om bakteriens oprindelse af bronkitis. En tør irriterende halshud er karakteristisk for en viral atypisk infektion.

Ved akut bronkitis manifesteres hoste ved angreb, ofte hovedpine, høj feber, kulderystelser, sved. Patienten bliver hurtigt træt, arbejdskapaciteten falder. Åndedræt bliver hårdt, diffunderet, med hvæsende vejrtrækning, når man lytter, med mellemlang og alvorlig sygdomsforløbet, opstår åndenød, smerte ved hoste i brystbenet. Akut bronkitis varer op til 14 dage, så hvis ubehandlet bliver kronisk, kan symptomerne vare i lang tid.

I kronisk form er sputumudladning skarp, men åndenød efter lidt fysisk anstrengelse er konstant. Det kommer eftergivelse, så i symptomerne med hypotermi, ses symptomerne igen. I perioder med forværring, kortpustetid, hoste, sputumudladning, øget temperatur.

Hvordan forekommer bronkitis hos børn og under graviditet

Symptomer er ens: hoste, åndenød, forgiftning af kroppen. Hvis barnet har åndenød, skal du straks se en læge, der er mistanke om bronchial astma. Hvis obstruktiv bronkitis forekommer flere gange om året, er det værd at virke for allergikeren at udføre den nødvendige diagnostik for allergi.

Behandle børn med bronkitis godt ved indånding, forberedelser til ekspektorering og ekspansion af bronchi. Indånding udføres med tilsætning af antibakterielle lægemidler dioxidin, furatsilina 0,5%, furatsilina 0,02%. Disse midler anbefales til børn, de har ingen bivirkninger, lindrer hurtigt spasmer, lindrer vejrtrækningen, eliminer kortpustet.

Symptomer er de samme, men behandlingen er anderledes, mange lægemidler under graviditeten er kontraindiceret. Tetracyclin, levomycetinum, streptomycin, aminophyllin bør ikke tages af gravide kvinder. Du kan tage som anvist af din læge, og i moderate doser vilprafen er det sikrere, ganske antibakterielt. Det er bedre for gravide kvinder med bronkitis at gøre indånding, de vil ikke skade fosteret.

Hvordan man behandler bronkitis

Først er der taget en sputumprøve, farven på smøret er bestemt. Cytologi tæller cellulære elementer. Hvis sygdommen er blevet langvarig eller kronisk, tages også sputumkulturen til analyse for at bestemme følsomheden for nogle antibiotika.

Ekstern respiration ved spirografi undersøges i obstruktiv bronkitis. I tilfælde af dyspnø, er kortpustetid, bronchodilatormedicin ordineret (berodual, ventolin, salbutaml). Ved kronisk bronkitis, bronkoskopi, er samtidige sygdomme i lungerne mulige.

Ved gentagelse af bronkitis er en røntgenundersøgelse, fluorografi, røntgenstråle, CT foreskrevet.

Behandling for bronkitis er kun ordineret af en læge. Siden under bronkitis maskeres ofte af andre, mere alvorlige sygdomme. Anti-infektionsmidler, penicillinbaserede lægemidler, makrolider, cephalosporiner, fluorquinoloner og vitaminer er ordineret for at forbedre immuniteten. Hvis bronkitis ikke har en alvorlig form, så anvendes medicin i form af tabletter, er hjemme behandling mulig.

I alvorlig form af sygdommen kan ikke undvære injektioner, kan metoder kombineres som instrueret af lægen. Hvis bronkitis er forårsaget af vira, er antivirale lægemidler ordineret (Kiprofen, Genferon, Viferon). Modtagelse kursus - 10 dage.

Der er også behov for ekspiratoriske lægemidler (ACC, Bromhexin, Mucaltin, Ambroxol, Lasolvan, Fluimucil, Fludite). Det anbefales at alle patienter, især børn op til 1 år, eraspal. Det lindrer betændelsen godt og hurtigt, øger sputumseparation.

I tilfælde af dyspnø er bronchodilatormedicin (teotard, teopek, aminophyllin) uundværlig. Solgt i tabletter og indåndinger, aerosoler: berotek, salbutamol, berodual.

Hvordan håndteres åndenød med lungebetændelse derhjemme? Med bronkitis skal du drikke flere væsker, alkaliske frugtdrikke, varm mælk, Borjomi. Ernæring bør omfatte proteiner, vitaminer. Nebulizers hjælper med at lette vejrtrækningen. Indåndinger holdes 5-10 dage med tilsætning af Ringers opløsning, mineralvand. Efter sådanne procedurer afviger sputum hurtigere, reducerer inflammation, åndenød.

Det er vigtigt i denne periode at justere din livsstil, så den smitsomme sygdom ikke går længere ind i luftvejene. Om nødvendigt skal skadelig produktion skiftes til et renere sted.

Rygere bør også tænke på deres helbred.

Behandling af folkemæssige retsmidler

Hvordan slippe af med åndenød på folkelige måder:

 1. Herbal Gebyrer. Saml samlingen af ​​plantain, coltsfoot, lime, oregano, lakrids, timian og kokken bouillon. Hæld blandingen af ​​1 spsk. L med kogende vand 0,5 liter, insister 2-3 timer, tag en halv kop 3-4 gange om dagen.
 2. Indånding af damp. Du kan trække vejret over kogte kartofler, men du bør ofte ikke bruge metoden: Du kan brænde slimhinden og forværre sygdommens allerede alvorlige forløb.
 3. Gedemælk, koumiss. Det er godt at drikke 1 glas et par gange om dagen i lang tid.
 4. Løg med honning (1x1) hakkekød, tag 1 el. 2-3 gange om dagen i op til 2 uger. God til brug, hvis der ikke er problemer med maven. For at aktivere immunsystemet kan du bruge antioxidanter, som kun omfatter naturlige ingredienser.

Udbrud af bronkitis kan undgås, hvis du følger reglerne for personlig hygiejne, for at udføre rettidig vaccination.

Konstant, især i offseasonen, skal du opretholde, fodre din immunitet. Undgå hypotermi, hærdning af kroppen og vejrtrækninger. Velsigne dig!

Bronchitis hos børn: akut, obstruktiv bronkitis, symptomer, behandling


Bronkitis hos børn opstår oftest som en komplikation på baggrund af akutte respiratoriske virusinfektioner, influenza eller alvorlig forkølelse og hypotermi. Udfældningsfaktorer for udvikling af bronkitis er sæsonmæssige pludselige ændringer i temperaturen, især perioder med regner med høj luftfugtighed, så denne sygdom opstår normalt i efterår eller forår.

Formen af ​​alle bronkitis hos børn er opdelt i: Akut, Langvarig og tilbagevendende.

For årsager afhænger af inflammatorisk årsagsmiddel og er opdelt i:

 • Viral - influenza, adenovirus, parainfluenza
 • Bakteriel - kan være akut og obstruktiv (det forårsagende middel er streptokokker, stafylokokker, moraxella, hemophilus bacillus, såvel som mycoplasma og chlamydia)
 • Allergisk, obstruktiv, astmatisk - stammer fra irriterende kemiske eller fysiske faktorer, såsom husholdningskemikalier, husstøv (læs om symptomerne på støvallergi), dyreblod, plantepollen osv.

Bronchitis hos et barn under et år - symptomer og behandling.

Brystfødte babyer, der ikke har kontakt med syge børn eller voksne, bør ikke have nogen åndedrætsbesvær. Men hvis barnet er født for tidligt, har medfødte misdannelser af åndedrætsorganerne og andre sygdomme, og der er også børnehavebørn i familien, der går i børnehaver og ofte syge. Udviklingen af ​​bronkitis hos et barn under et år er mulig af følgende grunde:

 • smalere end den voksne, bronkier, tørre og mere sårbare slimhinde i luftvejene
 • medfødte misdannelser
 • efter en viral eller bakteriel infektion
 • Tilstedeværelsen af ​​individuel følsomhed over for kemiske og fysiske irritationer - allergisk over for noget.

De mest grundlæggende symptomer på udvikling af bronkitis er en stærk tør hoste, paroxysmal, efterfulgt af vejrtrækningsbesvær, åndenød. Gradvist bliver hosten våd, men slim, sputum under bronkitis hos et barn under et år gør det vanskeligt at trække vejret, og lungernes normale funktion forstyrres, da luftvejene i barndommen er smalle. Bronkitis hos børn under et år gammel eller endog 3-4 år gammel er oftest af følgende typer:

 • Akut bronkitis er enkel
 • Obstruktiv bronkitis
 • bronkiolitis

På akut og obstruktiv bronkitis vil vi diskutere mere detaljeret nedenfor. Og nu overveje det mest almindelige hos børn frem til år med bronchiolitis.

Bronchitis hos børn under et år - bronchiolitis

Denne bronkitis påvirker både små bronkier og bronchioler, den udvikler oftere på baggrund af akutte respiratoriske virusinfektioner, influenzavirus med efterfølgende multiplikation af pneumokokker (og så videre streptokokker). Ved indånding af iskold luft eller skarpe koncentrationer af forskellige gasser kan bronchiolitis udvikle sig som en uafhængig sygdom. Faren for sådan bronkitis er udtalt broncho-obstruktivt syndrom med udviklingen af ​​undertiden endda akut respiratorisk svigt:

 • Det er kendetegnet ved en tør hoste med angreb, alvorlig dyspnø af blandet eller udåndende form med syndromer af opblæsning af næsens vinger, med deltagelse af hjælpemuskler, sammentrækning af brystkroppens interkostale rum, bleg hud, cyanose.
 • Barnet har tør mund, ingen tårer, når de græder.
 • Barnet spiser og drikker mindre end normalt, og hans vandladning er mere sjælden.
 • Øget kropstemperatur, men i modsætning til lungebetændelse er den mindre udtalt (se om du skal køre temperaturen).
 • Dyspnø op til 60-80 åndedræt i minuttet, med et grinende ånde, lavt.
 • På begge sider høres diffuse fugtige ringe fint boblende og crepiterende wheezes.
 • Symptomer på forgiftning hos børn med bronchiolitis er ikke udtalt.
 • På røntgenstrålen bestemmes af lungevævets skarpe gennemsigtighed, mønsterets mangfoldighed, ribbenes vandrette position, fraværet af infiltrative forandringer i lungerne.
 • Hvis der i starten var simpel bronkitis, er tilsætningen af ​​bronchiolitis efter et stykke tid manifesteret af en kraftig forringelse af barnets generelle tilstand, hosten bliver mere smertefuld og intens, med dårlig sputum.
 • Børn er normalt meget rastløse, lunefuld, spændte.
 • Blodprøven kan ændres lidt, muligvis lille leukocytose og øget ESR.
 • Normalt har bronchiolitis hos børn under 1 år en lang varighed på op til 1-1,5 måneder.
 • Årsagerne til akut bronchiolitis hos børn er beslægtet med årsagerne til obstruktiv bronkitis hos børn ældre end 2-4 år. Det lokale immunsystem i luftvejene hos børn under 2 år er svagt, beskyttelse mod vira er utilstrækkelig, så de let trænger dybt ind i bronchiolerne og de små bronchi.

Behandling af bronchiolitis hos børn

I hjemmet kan cure bronchiolitis ikke. Når der forekommer bronchiolitis hos et spædbarn, indlægges hospitalsindlæggelse normalt, så barnet er under medicinsk vejledning. På hospitalet etablerer børnelæger, pulmonologer en nøjagtig diagnose og foreskriver passende behandling. Hvad skal mor gøre før ambulancen ankommer?

Du kan kun lindre symptomerne på en forkølelse - for at skabe optimal komfortabel luft i rummet, tænd en luftfugtiger, en luftrenser.

Hvis der ikke er nogen høj temperatur i et barn, er det muligt at lette vejrtrækningen ved hjælp af opvarmning af cremer og salver, spred benene og kalve med dem. Kun med dette skal du være forsigtig, hvis barnet ikke har haft nogen allergiske manifestationer før, så hjælper det godt, hvis barnet er allergisk, bør opvarmning af salver udelukkes.

For at gøre hosten blødere, kan du gøre dampindånding, over en kogepande med en svag saltopløsning, hold babyen i armene. Eller sæt ham ned ved bordet og dække ham med et håndklæde over en kop med en varm helbredende løsning.

Prøv at få barnet til at drikke mere for at undgå dehydrering, hvis barnet nægter bryst eller blanding, skal barnet bare rense vandet.

På hospitalet for at fjerne tegn på åndedrætssvigt indåndes barnet med bronchodilatorer og får ilt til at trække vejret. Også efter lægens skøn er et antibiotikum valgt - Sumamed, Makropen, Augumentin, Amoxiclav. Det er muligt at anvende forskellige lægemidler med interferon. Sørg for at ordinere antihistaminer for at lindre hævelse på stedet for betændelse og mulige allergiske reaktioner på behandlingen. Hvis symptomer på dehydrering observeres, udføres den nødvendige rehydreringsterapi.

Akut bronkitis hos børn - symptomer

Bronkitis hos børn er den mest almindelige type luftvejssygdomme. Akut bronkitis anses for at være en akut betændelse i bronchial slemhinden uden symptomer på betændelse i lungevæv. Enkel bronkitis hos børn i 20% af en uafhængig bakteriesygdom, 80% - enten i virusprogrammet (Coxsackie-virus, adenovirus, influenza, parainfluenza) eller som en bakteriel komplikation efter disse virusinfektioner.

De kliniske symptomer på bronkitis hos børn er som følger:

For det første har barnet en generel svaghed, utilpashed, hovedpine, mangel på appetit, så vises der en tør hoste eller hoste med sputum, hvis intensitet er hurtigt stigende, mens man lytter til, tørdiffuserede eller varierede våde raler bestemmes. Nogle gange kan der være en gøende hoste hos et barn, hvis behandling er lidt anderledes.

I de første 2 dage stiger temperaturen til 38 ° C, men med en lille form kan temperaturen være 37-37,2.

Efter 6-7 dage bliver en tør hoste til en våd, sputumafladning letter barnets tilstand og er et godt tegn på, at kroppen klare infektion og virus.

I gennemsnit er varigheden af ​​akut bronkitis hos børn 7-21 dage, men arten af ​​sygdommen, sværhedsgraden af ​​den inflammatoriske proces afhænger af barnets alder, styrken af ​​hans immunsystem, tilstedeværelsen af ​​samtidige kroniske og systemiske sygdomme. Ved utilstrækkelig eller sen behandling kan akut bronkitis føre til tilsætning af bronchiolitis, lungebetændelse.

Nogle gange efter influenzaen forbedrer barnets tilstand i et stykke tid, og derefter en kraftig forringelse, en stigning i temperaturen, en stigning i hosten - det skyldes en svækkelse af immunsystemet i bekæmpelsen af ​​viruset og tilførslen af ​​en bakteriel infektion, i hvilket tilfælde et antibiotikum er angivet.

Med mycoplasmal eller adenoviral akut bronkitis hos børn kan symptomer på forgiftning, såsom høj feber, hovedpine, kuldegysninger, appetitløshed, være omkring en uge. Normalt er akut bronkitis bilateral, men med mycoplasmal bronkitis er det oftest ensidigt, undertiden kombineret med konjunktivitis.

Akut bronkitis hos børn - behandling

Varigheden af ​​akut bronkitis hos børn, hvis behandling er korrekt og udføres til tiden, bør ikke være mere end 14 dage, men hos spædbørn kan hosten vare op til en måned såvel som hos ældre børn med atypisk mycoplasma bronkitis. Hvis barnets bronkitis pludselig er forsinket, bør en række sygdomme udelukkes:

 • mad aspiration
 • lungebetændelse
 • cystisk fibrose
 • fremmedlegeme i bronchi
 • tuberkulose infektion

En børnelæge foreskriver et komplet udvalg af behandling. Ud over gennemførelsen af ​​alle anbefalinger fra lægen skal barnet have særlig ernæring og kvalitetspleje. Det er ønskeligt at skabe en optimal fugtighed og renhed i lokalet, for det er det bekvemt at bruge en luftfugtiger og en luftrenser, ventilere rummet ofte og udføre daglig vådrensning i det rum, hvor barnet er placeret. Og også:

Giv rigeligt indtag af væsker i form af varme. For at blødgøre hosten hjælper varm mælk med smør eller mineralvand Borjomi, kan du erstatte med honning.

Ved feber bør temperaturen kun over 38 ° C tages antipyretika - paracetamol i sirup.

Antibiotika til bronkitis hos børn, hvis det anbefales af lægen, bør gives strengt pr. Time. Hvis der skal tages antibiotika 3 gange om dagen, betyder det ikke, at du skal drikke til morgenmad, frokost og aftensmad, hvilket betyder at de skal tages 24/3 = 8 hver 8. time, hvis 1 gang om dagen, så giv det kun på samme tid, for eksempel kl. 9. 11 regler - hvordan man tager antibiotika.

Hvis barnet hoster tørt, kan han få antitussive medikamenter som foreskrevet af lægen, og når han bliver våd, kan han bruge svulster. Når tør hoste kan kombineres (Sinekod). Hvis hosten er våd, så ses ekspektionsmidler - Mukaltin, Bromhexin, Gadelix, Alteynsirup, Infusion af krydderiet af termopsis eller dets tørre ekstrakt, Bronhikum, Evkabal, Prospan, brystpræparater.

Indånding med bronkitis hos børn, hvis symptomer er meget udtalt, hjælper godt indånding med almindelig sodavand, der kaldes over varmpanden, indånding af natriumbicarbonat ved hjælp af en forstøver, inhalator.

For små børn og spædbørn, der ikke ved, hvordan man hoster sig, anbefaler lægerne at vende barnet oftere fra den ene side til den anden. Samtidig bevæger sputum nedad, irriterende bronkiernes vægge, dette fører til en reflekshoste.

For ældre børn, banker, sennepspleje, varmt fodbad, hjælper de stadig, og hvis barnet har stærk immunitet, vil sådanne procedurer hjælpe med at undgå at tage antibiotika. Barnets fødder kan allerede flyde efter 1 år og gnide dem med opvarmningsmidler som terpentinsalver, Barsukor, Pulmax Baby osv., Men kun hvis der ikke er nogen høj temperatur, skal du varme fødderne efter gnidning og vikle barnet. I tilfælde af allergisk bronkitis hos et barn må der dog ikke anvendes sennepplaster eller opvarmning af salver, da sammensætningen af ​​salver og sennep kan forværre barnets tilstand.

Med bronkitis hos børn hjælper kompresser af varm olie med at behandle. Varm solsikkeolie op til 40 ° C og våd dem med gasbind, foldet flere gange. Denne komprimering bør kun anvendes på højre side og bagsiden af ​​barnet, læg en plastpose og et lag bomuldsuld på toppen, bandage barnet rundt flere gange. Tænd varmt tøj, det er nødvendigt at gøre en sådan procedure til natten, hvis der ikke er nogen temperatur på barnet.

Den gamle folkemusik - radisejuice med honning, kåljuice, rodfrugter - nogen af ​​disse saft skal gives 1 teskefuld 4 gange om dagen. Du kan også give lingonbærjuice, bland det med honning i et forhold på 3/1, en spiseske 3 gange om dagen.

I den første uge hjælper brystmassagen godt, ældre børn ville være bedre at udføre vejrtrækninger.

Fysioterapi til bronkitis

Hos børn er disse procedurer ordineret og udført kun efter lægens skøn. Disse er fysioterapeutiske metoder, som bidrager til den hurtigste genopretning, fordi de har en antiinflammatorisk virkning, men de kan ikke udføres oftere 2 gange om året:

 • Ultraviolet bestråling af brystet
 • Mudder, paraffin applikationer på brystet og mellem skulderbladene
 • Induktion på de samme områder
 • Calcium Electrophoresis
 • Solux på brystet
 • Aeronisering af luftveje med ioniseringsopløsninger af kamille, antibiotika.
Forebyggelse af akut bronkitis hos børn:

En langvarig hovedpine hos et barn bør ikke være tilladt; rettidig behandling af forkølelser og infektionssygdomme vil være den bedste forebyggende foranstaltning mod infektion i det nedre luftvej.

Gå udendørs i parken, lege i landet, udøve i naturen, hærde, daglig indtagelse af naturlige vitaminer i frugt og grønt og ikke i piller - vejen til dit barns helbred.

Obstruktiv bronkitis hos børn - symptomer

Hos små børn, normalt op til 3-4 år, kan akut bronkitis ledsages af obstruktivt syndrom - dette er akut obstruktiv bronkitis. Hos børn begynder symptomerne på en sådan bronkitis oftest efter virusinfektioner eller allergiske manifestationer til en irritation.

De vigtigste symptomer på obstruktiv bronkitis:

 • Hars vejrtrækning fra fjernt med en fløjte
 • Hoste passer til opkastning, svækkelse
 • Under indånding, tilbagetrækning af interkostale rum og hævelse af brystet under vejrtrækning

Obstruktiv allergisk bronkitis hos børn er der ingen temperatur, starter det på grund af en allergisk reaktion på det stærkeste barn irriterende, og forældre er ofte ude af stand til at huske, at for nylig noget købt for barnet - fjer pude eller et tæppe af kamel hår eller får hjem inhalerer maling fra at reparere eller besøge gæster, hvor der er katte.

Når obstruktiv bronkitis hos børn symptomer kan begynde på 3-4 dages influenza eller SARS, og kan også være forårsaget af andre bakterier, hvilket resulterer i fremkomsten af ​​eksspiratorisk dyspnø - øget respirationsfrekvens op til 60 per minut, er der også problemer med at trække vejret.

Barnet begynder at hvæsende, støjende vejrtrækning, især en langvarig hvæsende udånding, som høres af folk ved siden af ​​barnet. Brystet er som om hævet, det vil sige ribbenene er vandret placeret. Hoste tør, obsessiv, anfald, opstår pludselig, det bringer ikke lindring og er værre om natten.

Hvis denne sygdom ikke udvikler sig efter ARVI, bliver temperaturen i de første dage ikke øget.
Hovedpine, svaghed og kvalme er meget sjældne.

Når man lytter, observeres tør hvæsen i lungerne.

På røntgenstrålen afslørede øget gennemsigtighed, øget lungemønster, i mangel af infiltrative forandringer i lungerne.

Blodprøve som ved viral infektion - lymfocytose, leukopeni. accelereret ESR, hvis allergisk bronkitis hos et barn, derefter eosinofili.

Næsten altid obstruktiv bronkitis er forbundet med en virus- eller mycoplasmal infektion, og tilbagefaldet af obstruktiv bronkitis hos børn oftest stopper spontant med 4 år.
Hvis der er påvirket bronchioler og små bronchi, er det allerede akut bronchiolitis.

Obstruktiv bronkitis hos børn adskiller sig fra astmaangreb, idet obstruktionen udvikler sig langsomt, og i astma begynder barnet at kvæle skarpt. Selvom de første udbrud af bronchial astma hos børn også begynder under SARS. Hvis obstruktionen vil forekomme flere gange om året, er det et signal om, at barnet risikerer at udvikle bronchial astma i fremtiden.

Obstruktiv bronkitis hos et barn kan skyldes passiv rygning, det kan skelnes af en stærk hoste med en fløjte om morgenen, og barnets tilstand er ganske tilfredsstillende. Allergiobstruktion opstår ved kontakt med et allergen, og for nylig er det blevet en meget hyppig manifestation hos børn, der er tilbøjelige til allergi, sådan bronkitis er tilbagevendende og truet af udviklingen af ​​bronchial astma.

Allergisk og obstruktiv bronkitis hos børn - behandling

hospitalsindlæggelse

Med obstruktiv bronkitis hos børn op til et år eller 2 år, bør behandling udføres på et hospital under tilsyn af en børnelæge, i andre tilfælde efter lægens og forældrenes skøn. Behandling udføres bedst på hospitalet hvis:

 • Ud over obstruktion i et barn, symptomer på forgiftning - tab af appetit, høj feber, kvalme og generel svaghed.
 • Alvorlige tegn på åndedrætssvigt. Dette er åndenød, når åndedrætsfrekvensen stiger med 10% af aldersnormen, er det bedre at fortsætte med at tælle om natten, snarere end under spil eller græd. Hos babyer op til 6 måneder skal luftvejen ikke være over 60 pr. Minut, 6-12 måneder - 50 vejrtrækninger, 1-5 år, 40 vejrtrækninger. Acrocyanose er et tegn på åndedrætssvigt, der manifesteres af cyanose af den nasolabiale trekant, negle, det vil sige, at kroppen lider af iltmangel.
 • Ikke sjældent, obstruktiv bronkitis hos børn maskerer lungebetændelse, så hvis lægen mistænker lungebetændelse fra indlæggelse kan ikke nægtes.

bronkodilatatorer

Bronchiolitics udvide bronchi, så de er designet til at lindre obstruktion. I dag på markedet for lægemiddelindustrien præsenteres de i forskellige former:

 • I form af sirupper (Salmeterol, Clenbuterol, Ascoril), som er nem at bruge til små børn, er deres ulempe udviklingen af ​​tremor og hjerteslag.
 • I form af opløsninger til indånding (se Berodual for inhalation) er den mest hensigtsmæssige måde for små børn, fortynding af lægemiddelopløsningen med fysisk opløsning, de indånder 2-3 gange om dagen, efter forbedring er det kun muligt at bruge kun natten. Frekvens og dosering samt behandlingsforløbet bestemmes kun af en børnelæge.
 • Inhalatorer - aerosoler kan kun anvendes til ældre børn (Berodual, Salbutamol).
 • Sådanne tabletformer af bronchodilatorer, såsom theophyllin (Teopek, Eufillin) er ikke indiceret til behandling af børn med obstruktiv bronkitis, de har mere udprægede bivirkninger og er mere toksiske end lokale inhalationsformer.

antispasmolytika

Kan bruges til at reducere krampe i bronkierne. Dette er papaverine eller Drotaverinum, No-shpa. Deres modtagelse kan udføres ved hjælp af en inhalator, oralt i form af tabletter eller intravenøst ​​på hospitalet.

Hoste dråber

For bedre at lindre sputum anvendes forskellige mucoregulatoriske lægemidler, de hjælper med at tynde sputum og fremskynde udskillelsen:

 • Disse er stoffer med den aktive ingrediens Ambroxol (Lasolvan, Ambrobene). Disse midler kan ikke tages mere end 10 dage, det er bedst at bruge dem i form af indånding samt lægemidler carbocisteine ​​(Fluditek, Bronhobos, Mukosol).
 • Når hoste bliver våd, er angrebene blevet mindre intens, spyt tykkere, men dårlige bevægelser, bør ambroxol ændres til slimløsende hoste for børn, der skal gives ikke mere end 5-10 dage, disse omfatter Gedeliks, Bronhikum, sov Bronchosan, Gerbion (se den tørre og våde hosteherbion), Tussin, Bronchipret, Plejeafgift 1,2,3,4.
 • Kodeinholdige lægemidler anbefales ikke til børn, hvis barnet har en epileptisk obsessiv hoste, som foreskrevet af lægen, Sinekod, Stoptusin Phyto, Libexin (med forsigtighed i barndommen), Bronhikum, Bronholitin kan anvendes.
 • Erespal - bidrager til at lindre obstruktion og reducere produktionen af ​​sputum, såvel som den har antiinflammatorisk aktivitet, der anvendes fra sygdommens første dage, reducerer risikoen for komplikationer, er kontraindiceret hos børn under 2 år.

Aftapning massage

For at lette sputumudladning kan forældre gøre deres barn til en massage i nakkeområdet, brystet, ryggen. Særlig stærk massage bør gøres for musklerne i ryggen langs rygsøjlen. Nyttig til obstruktiv bronkitis hos børn er en postural massage - det er at slå barnets ryg om morgenen, du skal hænge barnet op og ned fra sengen (læg en pude under maven) og tryk på håndfladerne i båden i 10-15 minutter. For ældre børn, med massage, bede barnet om at trække dyb vejrtrækning, og som du trækker vejret, skal du trykke på. Nyttige og ekstra øvelser som ballooning, udblæsning af stearinlys.

antihistaminer

Allergi eller virus

Hvis obstruktion skyldes en allergi eller virus, kan antibiotika ikke bruges, og endda farlige (se antibiotika for forkølelse og forkølelse). Recept af antibiotika er kun mulig med beviset infektiøs oprindelse af bronkitis hos børn.

Når antibiotika er vist

Behandling med bronchial obstruktion med antibiotika er ikke indiceret, kun hvis barnet har en høj temperatur i mere end 4 dage eller der er en anden temperaturstigning til 39 ° C 4-5 dage efter sygdommens begyndelse ledsaget af alvorlig forgiftning, svær hoste, og hvis barnet behandles tilstrækkeligt bliver apatisk, sløv, nægter at spise, han har svaghed, kvalme, hovedpine og selv opkastning. I sådanne tilfælde er brug af antibiotika berettiget. De ordineres kun af en børnelæge på baggrund af det kliniske billede, tilstedeværelsen af ​​purulent sputum (indikerer bakteriel bronkitis), inflammatoriske ændringer i blodprøven samt andre tegn på bakteriel bronkitis eller lungebetændelse (hvæsende, radiologiske tegn).

Antivirale lægemidler

De fleste læger anbefaler på SARS og influenza tage antivirale lægemidler, toddler candles Genferon, Viferon, såvel som i form af små dråber Gripferon, Interferon tage sirupper Orvirem (rimantadin), og efter en alder af tre tabletformuleringer, såsom Kagocel og Arbidol Citovir 3. Men det er værd at huske, at hvis der er nogen autoimmun sygdom i familiens historie (med nære slægtninge) (Sjogrens syndrom, rheumatoid arthritis, systemisk lupus erythematosus, diffus giftig goiter, vitiligo, multipel sklerose, ne rnitsioznaya anæmi, diabetes, insulin, myasthenia gravis, uveitis, Addisons sygdom, primær biliær cirrhose, autoimmun hepatitis, sklerodermi) tage immunstimulerende (Kagocel, Citovir, Amiksin) kan ikke, kan det medføre debut af en autoimmun sygdom hos et barn, måske ikke nu, men senere ( se flere detaljer antivirale lægemidler til ARVI).

Hormonbehandling

Hvad man ikke skal gøre

Når obstruktiv bronkitis hos børn - behandling ved slibning og børstning barns anderledes opvarmning salver (salve Dr. Mor, salve med lægeplanter, æteriske olier), ved hjælp af sennepsplaster uacceptable, fordi de forårsager endnu mere allergiske reaktioner og bronkospasme, især hos børn under 3 år. Det er også kategorisk umuligt at foretage inhalation med bronkitis med forskellige medicinske urter og æteriske olier. Kun brugen af ​​sådanne folkemiddelsmidler til opvarmning er mulig - varme komprimerer med kartofler, salt, boghvede.

fysioterapi

Hypoallergen diæt og tungt drikke

Eventuelle naturlige drikkevarer - mineralvand med mælk, te, dogrose bouillon, bør være fuld så ofte som muligt. Diætet skal være allergivenligt, men samtidig maksimalt vitaminiseret, højt i protein og fedt. Undgå fra barnets kost alt, der kan forårsage en allergisk reaktion:

 • citrus, rød og appelsinfrugter
 • købte krydderier, slik, ost mejeri, yoghurt, sodavand, pølser og pølser - alt, der indeholder farvestoffer, smagsstoffer, konserveringsmidler og smagsforstærkere
 • honning og andre bierprodukter
 • fisk dyrket på fiskebedrifter, slagtekyllinger, fordi de er fyldt med hormoner og antibiotika, der forårsager allergier.

Når man plejer et barn, skal det dagligt udluftes, fugtiggør rummet hvor barnet er. Varmt i lejligheden bør ikke være, det er bedre at der var køligt, frisk, ren luft. Efter genopretning bør barnet sættes på dispenserkonto hos en allergiker.

Åndenød i et barn

Forældre klager ofte på udseendet af åndenød hos børn. Dyspnø refererer til hurtig, arbejdsmæssig vejrtrækning, observeret i ro.

Åndenød: forårsager hos et barn

Øget åndedræt er ikke kun forbundet med øget fysisk aktivitet, men også med sygdomme i lungerne, nervesystemer og hjerteanlæg, allergier, respirationsvirus, nedsat gasudveksling, astma. Som du kan se, kan åndenød være et symptom på en alvorlig sygdom. Derfor er det vigtigt at vide, om din baby lider af åndenød.

Hvordan bestemmer du åndenød i et barn?

Gør det ret nemt. Detektere hurtig vejrtrækning er muligt ved at tælle antallet af vejrtrækninger, som barnet tager i ro, for eksempel under søvn. For at gøre dette skal du placere hånden på brystkrummerne og tælle antallet af vejrtrækninger om 1 minut (brug stopur eller ur). Bemærk, at det anbefales at røre barnet med en varm hånd, ellers vil han blive forstyrret, og vejrtrækningen vil gå tabt. Der er normer for antallet af åndedrætsbevægelser for hver alder:

 • fra fødsel til 6 måneder - 60 vejrtrækninger pr. minut;
 • fra 6 måneder til 1 år - 50 vejrtrækninger pr. minut;
 • fra 1 år til 5 år - 40 vejrtrækninger pr. minut;
 • fra 5 til 10 år - 25 vejrtrækninger pr. minut;
 • fra 10 til 14 år - 20 vejrtrækninger pr. minut.

Hvis antallet af åndedrætsbevægelser i et barn overstiger normen - det er åndenød. Hurtig vejrtrækning kan ledsages af yderligere symptomer. For eksempel angiver et barns hoste og kortpustet ARVI eller bronkitis. I kombination med blødning af ekstremiteterne og nasolabial trekant kan dyspnø i et spædbarn indikere hjertesygdom.

Dyspnø i et barn: behandling

Dyspnø hos spædbørn og førskolebørn opstår oftest på grund af umodenhed i åndedrætssystemet, som er fyldt med luftvejssygdomme og astma. For vellykket behandling af dyspnø er det vigtigt at diagnosticere årsagen til forekomsten korrekt. Efter at have slettet sygdommen, der forårsagede problemer med at trække vejret på babyen, vil også åndenød passere. Det er imidlertid også vigtigt at forbedre patientens tilstand. For eksempel kan bronchodilatormedicin (bronholitin) klare åndenød i tilfælde af bronkitis hos et barn. Hvis det er svært for sputum at aflade, ordineres mucaltinmidler (mukaltin). Åndedrætsbesvær forårsaget af astma elimineres med aminophyllin, bronchodilatorer (albuterol) og inhalering af solutan.

I tilfælde af overdreven åndenød i et barn bør der ringes til en ambulance. For at forbedre tilstanden før udseendet af en læge skal du roe babyen, frigøre brystet og maven, åbne vinduet i rummet.