Om oxolinisk salve.

 • Komplikationer

Jeg skrev i et tidligere indlæg, at jeg tænkte på, om det er muligt at anvende oxolinisk salve til forebyggelse af influenza og forkølelse hos børn. Og i hvilken alder. Jeg kender mange mennesker, før de går til overfyldte steder, spred deres næse på næsen eller lige under den voldsomme influenza. Jeg tænkte, måske skulle jeg også. Som et gammelt velkendt, bevist værktøj. Jeg ønskede at spørge mommier, men ingen svarede mig. Som et resultat fandt jeg en interessant artikel. Måske skulle nogen også have brug for det.

Nå, hvilken slags mor søger ikke at beskytte deres børn mod virus og forkølelse? Vi er klar til at knuse hvidløg, kog bouillon, lave tinkturer og gøre hvad du har brug for. Men du ønsker ikke så hurtigt og effektivt at helbrede, men for at beskytte barnet på en sikker måde mod sygdommen. Er der så et magisk værktøj?

Mange børnelæger og terapeuter anbefaler oxolinisk salve som sådan en livredder - både til børn og voksne. Mange, men ikke alle. Og på samme måde deles meninger blandt forældre. Så er det værd at smøre børns næser med Oksolinka eller noget andet?

Aktion Oxolinisk salve

Lad os præcisere med det samme, at oxolinske salver er forskellige, mere præcist i forskellige fortyndinger. Til forebyggelse og behandling af virussygdomme anvendes kun 0,25% salve. Alle andre er designet til at behandle andre lidelser. Derfor vil vi i denne artikel tale om denne.

Så hvorfor har du brug for oxolin? Instruktionerne viser, at den har en udtalt antiviral aktivitet, det vil sige hjælper kroppen med at bekæmpe virussen, forhindrer indslæbning af patogene bakterier i kroppen gennem næseslimhinden og stopper deres reproduktion i indledende fase. Denne handling er klinisk bevist for influenza-, herpes simplex- og adenovirusvirus.

De fleste af os mener, at virkningen af ​​oxolinisk salve er rent mekanisk: bakterierne sætter sig på den olierede overflade og mister evnen til at bevæge sig videre. Men der er tegn på, at nogle undersøgelser beviser den antivirale virkning af salven, det vil sige muligheden for at bruge den ikke kun i forebyggende, men også til terapeutiske formål.

Men med hensyn til influenza anvendes salven primært som en forebyggende foranstaltning. Du bør ikke gøre dette ukontrollabelt: brug af oxolink bør udføres i henhold til anbefaling og recept fra en læge.

Som en forebyggende foranstaltning anvendes oxolinsalve 2 gange om dagen. Det er nødvendigt at udføre under epidemier, inden man besøger overfyldte steder indendørs (haver, skoler, klinikker, teater mv.) Eller i tilfælde af at nogen fra familiemedlemmerne er syge - for ikke at blive smittet fra patienten. Ansøgningens varighed kan være fra 25 dage til en måned. Hver gang efter hjemkomst (eller efter flere timer, hvis dette sker hjemme), skal næsepassagerne skylles, fordi der opsamles bakterier der.

Ved behandling af viral rhinitis påføres salve 2-3 gange om dagen i flere dage.

Det er meget vigtigt at anvende et tyndt lag af salve, ellers vil barnet begynde at trække vejret gennem munden, og forebyggende virkning vil være det modsatte af hvad man forventede: Mundtlig vejrtrækning letter bare bakteriernes indtrængning i kroppen.

Hvad angår ansøgningen hævder nogle, at det kun er nødvendigt at smøre kun omkring næsepassagerne, mens andre sikrer, at salven skal sættes i næsen. Alt er ikke helt klart her.

"Til" Oxolinisk salve

Med hensyn til effektiviteten af ​​sådan forebyggelse. Mange børnelæger er sikre på effektiviteten af ​​metoden. Og blandt forældrene er der også mange positive anmeldelser, som Oksolinka virkelig beskytter børn mod sygdomme.

Mange moms bryder ikke engang om at begrænse brugen af ​​salve til børn under to år. Nogle børnelæger forsikrer: børn Oksolinku bør fortyndes med creme eller vaselin. Men selv i ufortyndet form hjælper salve perfekt og forårsager sjældne bivirkninger selv hos nyfødte, siger læger.

"Mod" Oxolinisk salve

Men bivirkninger er stadig mulige. Dette er primært tørhed i næseslimhinden, såvel som brændende hud, når du anvender salven.

Men det er ikke grunden til, at andre læger og forældre modsætter sig Oksolinova salve, især i pædiatrisk praksis. Først og fremmest er det en kendsgerning, at der ikke er foretaget nogen undersøgelse af sikkerheden af ​​oxolink hos børn. For det andet overstiger virkningen af ​​at anvende oxolinsalve ikke den, der er givet ved anvendelse af andre midler, for eksempel almindelig petroleumgel. Princippet om operation er det samme - at tjene som en mekanisk barriere for bakterier, siger børnelæger. Og homøopater er kategorisk imod at smøre barnets næse med noget, herunder og især med oxolinisk salve.

Derfor er det bedst at blot skylle tuden med f.eks. Havvand og give det sig selv at kæmpe mod patogene bakterier, der producerer sin egen immunitet. Tværtimod beskytter salven ikke barnets krop mod virusangreb, men kun forsinkelser og strækker sig over tid tilpasningsperioden og processen med at udvikle immunitet. Hvis et barn er "klar" til at blive syg - bliver han syg. Et udvalg af, hvad der er nødvendigt for at skille sig ud. Eventuelle salver og sprøjter (herunder oxolinisk salve) forstyrrer en så vigtig proces. Og det kan medføre mange alvorlige konsekvenser. Snot - det er naturligt, intet at frygte dem. Selvfølgelig bør en syg baby være hjemme. Og ikke alle forældre gør bare det. Men hvis din mor er tilbøjelig til at blive syg, så sker det uden at besøge haven. Bare måske lidt senere. Så lad børnens næse alene, homeopater rådgive. Kun på denne måde kan de blive sunde og udvikle deres egen beskyttelse, som ikke behøver nogen salver.

I retfærdighed bemærker vi, at disse forældre, hvis børn Oksolinova salve slet ikke hjælper, og som har forladt denne metode til forebyggelse og behandling, er også ganske få. De er sikre: ingen fordel af oxolinka, men det er værd at tænke to gange om skade.

Det er selvfølgelig altid helt op til dig at gøre. Desværre er der ingen korrekt metode til forebyggelse af virussygdomme og behandling af børn. Når alt kommer til alt har hver læge og mor sine egne synspunkter i denne sag. Lyt til dit hjerte og sind og lav det rigtige valg. Lad din baby vokse sundt og stærkt!

Alt om fordelene og farerne ved oxolinsalve

Igen ORVI! Den kolde årstid giver heller ikke hvile til børn eller deres forældre. Vi skal søge metoder til beskyttelse af kroppen mod virusinfektion. Det bedste forsvar er minimal kontakt med virusbærere. Men det er umuligt at pakke op i et mellemrum og leve et asocialt liv.

Det plejede at blive taget i perioden med øget forekomst som en profylakse af infektion for at smøre næsen med en lille mængde oxolinsalve. Men meningerne om denne procedure er diametralt modsatte. Lad os forsøge at håndtere virkningen af ​​oxolinsalve og konsekvenserne af dens anvendelse som en profylakse af infektiøse forkølelser.

Omsorgsmødre ønsker virkelig at beskytte deres børn mod ondskab. For at gøre dette skal du bruge forskellige metoder. En af dem er brugen af ​​oxolinsalve. At skabe en barriere ved indgangen til næsen forhindrer spredning af skadelige mikroorganismer længere ind i kroppen. Fordi oxolinsalve har en virkning, der ødelægger vira. Oxolink trænger ind i vitale organer, og uden at blive absorberet i blodet forlader kroppen med urin. Disse er fakta, der taler til forsvar for denne metode.

Kontraindikationer

Du skal dog være forsigtig og opmærksom, idet du tager hensyn til kontraindikationerne, når du bruger oxolinsalve:

 1. I forhold til dette værktøj blev der ikke udført randomiserede undersøgelser. Der er ingen præcise data om salveffekten på barnets krop. Derfor er der i levevejledningen en aldersgrænse. Børn under 2 år bruger ikke oxolinsalve ifølge instruktionerne.
 2. Salvens evne til at forårsage brændende og prikkende. Disse symptomer kan betragtes som en allergisk reaktion på salvets komponenter. I dette tilfælde er anvendelsen af ​​oxolinum bedre at udskyde.
 3. Vinding og tørring hjælper salven med at tørre ud i slimhinden i næsepassagerne. Effekten af ​​salven i dette tilfælde bliver til det modsatte. Fordi bakterier og mikroorganismer gennem den tørre slimhinde spredes gennem luftvejen dybt og hurtigt. Du skal sørge for, at salven ikke tørrer ud i næsen.
 4. Det er vigtigt! En stor mængde tyk og tæt salve kan forstyrre indgangen af ​​ilt i kroppen, hvilket resulterer i vejrtrækningsbesvær. Påfør salven i næsepassagen ikke dyb. Påkrævet i en lille mængde. Salven skal danne en uklare beskyttelsesfilm. Og ligg ikke i næsen i form af et fremmedlegeme.

Brug oxolinisk salve til forebyggelse eller ej - valget af forældre. Du skal altid huske, at den bedste metode til at forhindre forkølelse er øge immuniteten derhjemme. Du kan læse om dette i artiklen på vores hjemmeside.

Det er yderst vigtigt at fugte slimhinderne i næsen. Det er hensigtsmæssigt at gøre med vand eller saltopløsning, placeret i en spray fra en næsespray. I en fugtig slimhinde spredes ikke bakterierne længere ind i kroppen. Og du bør også opretholde en sund fugtighed i rummet på niveauet 50-70%.

Hvad er farlig oxolinisk salve

Oxolinisk salve opstod først i Sovjetunionen i begyndelsen af ​​70'erne. Og siden da er dens popularitet ikke faldet. Det bruges til at behandle herpes, løbende næse, influenza, fratage og forebygge en række andre sygdomme. Men i de fleste andre lande er denne salve ikke bredt spredt på grund af stoffets uprøvede effektivitet.

Farlig interferon inducer

Oxolinisk salve refererer til interferoninducererne, som er et protein, der produceres af kroppen for at bekæmpe vira. Det er takket være ham, at vores krop kan modstå infektioner og sygdomme.

Oxolinisk salve stimulerer kroppen til at producere interferon, som ifølge læger og hjælper med at bekæmpe sygdomme.

Men den naturlige produktion af interferon er en ekstremt kompleks proces, og dets stimulering ved hjælp af lægemidler fra tredjeparter kan skade kroppen. I situationer, hvor celler inficeret med et virus forsøg på at producere interferon til ingen nytte, er de udarmet. Dette medfører en forsinkelse i behandlingen og kan forårsage alvorlige komplikationer.

Derfor er brugen af ​​interferoninduktorer i mange stater forbudt, da de forårsager en svækkelse af immunsystemet. WHO eksperter siger, at sådanne stoffer sammen med antibiotika er vanedannende. Dette kan forårsage situationer, hvor selv simple operationer vil medføre en risiko for patientens liv.

Effektivitet ikke bevist

For al brugstid af oxolinsalve er der aldrig foretaget nogen undersøgelser vedrørende evalueringen af ​​dens effektivitet. Men det samme kan siges om svovlsalve og Vishnevsky salve. Til fordel for alle disse fonde siger kun oplevelsen hos patienter.

Men en række eksperter inden for medicin bemærker, at en positiv oplevelse med brugen af ​​salve er mere forbundet med placebo-effekten. Dens essens er som følger: Hvis en patient får et neutralt stof (som ikke påvirker kroppen på nogen måde), men fortæller ham, at dette er en effektiv medicin, så vil han helt sikkert føle en forbedring af hans tilstand. Ifølge forskere er det på denne måde, at oxolinisk salve er populær.

Den omvendte virkning af oxolinsalve

Mange mennesker misbruger dette værktøj. For eksempel bruges det ofte til at fugtgøre næseslimhinden, idet det er absolut uegnet til dette, fordi salveens vigtigste bestanddel tørrer det. Dette medfører blødende sår.

Desuden er medicinske eksperter ofte imod brug af nasale salver. Årsagen er, at petrolatum, som er grundlaget for oxolinisk salve, tiltrækker partikler af drikke, som trænger ind i kroppen og kan forårsage alvorlige sygdomme.

Hvorfor er det ubrugeligt at bruge oxolinsalve?

Efteråret er en periode, hvor risikoen for at fange forkølelse eller influenzavirus øges, hvorfra alle ønsker at beskytte sig selv. Det menes at oxolinsalve er en effektiv forebyggende foranstaltning, men er det virkelig så?

Fra et medicinsk synspunkt er der færre argumenter til fordel for en salve med zinkoxid end for. Og for at forstå, hvorfor fordelene ved dette værktøj er mindre end skade, er det værd at forstå dets sammensætning. De aktive komponenter i salven er vaselin og tetraoxo-tetrahydronaphthalen, som ikke er sikre for kroppen.

Hvad er den skade oxolinske salve?

1. Vaselin, som er den mest i salven, er i sig selv en fed komponent, som bogstaveligt talt samler støvpartikler med mikrober og vira på den.

2. Tetraoxo-tetrahydronaphthalen, der interagerer med slimhindeflader, dræner dem kraftigt, da det er stærkt irriterende. Dette stof er særligt farligt for mennesker med svage slimhinder, på hvorpå skorper kan dannes med hyppig anvendelse af en salve. Og hvis disse skorper falder ukorrekt - blødning begynder.

3. Oxolin, ligesom dets analoger, er blevet anvendt til medicinske formål siden 1970, men disse stoffer anses officielt for at være stoffer med uprøvet virkning.

Er der nogen fordel?

Hvis man ser på det, bruger folk sædvanligvis oxolinisk salve efter råd fra den ældre generation. Børnelæger og terapeuter i deres praksis foreskriver aldrig dette middel til at beskytte mod vira og forkølelse.

HVORFOR OXIDER IKKE NOEN MED OXOLIN OG VIFERONISK OLIE

Et af de hyppigste "forældre" spørgsmål: "Er det nødvendigt at smøre næsen til en baby med en okolinka / viferon i perioden med respiratoriske infektioner?"

Så jeg begynder at adskille på hylderne. Efter at have skrevet i søgelinjen "oxolin" eller "Viferon salve" ser jeg på anmeldelserne. Jeg vil kun nævne nogle få af dem og forsøge at undersøge dem ud fra et bevisbaseret medicin.

FEEDBACK 1. "Oksolin er en stor salve, jeg bruger den, mens du smører næsens bihuler..."

Jeg vil gerne stille et spørgsmål til forfatteren af ​​anmeldelsen, hvordan er det, at du har konstrueret at komme til bihulerne, så? Jeg respekterer altid en anden persons mening, men hvis du påpeger anatomiske strukturer i dine anmeldelser, er det bedst at først se nærmere på, hvor de er placeret, og hvordan man kan "komme til dem". Det er helt sikkert umuligt at komme til bihulerne med din finger, undtagen at hente det i næsen.

FEEDBACK 2. "... bare nødt til at hjælpe kroppen ikke fange viruset. Først og fremmest er det nødvendigt at fugte næseslimhinden. Og oxolinisk salve er nr. 1-lægemidlet.... "

Vi læser sammensætning: tetraoxo-tetrahydronaphthalen, vaselin

Vi åbner lærebogen om biokemi: "TETRAHYDRONAPHTHALENE DIHYDRATE - Farekode: Xi Irriterende" Hvordan bliver denne irriterende pludselig en komponent, der fugter slimhinden? Tværtimod tørrer oxolin intensivt slimhinden. Derfor kan skorpen med hyppig anvendelse eller i mennesker med let sårbare slimhinder dannes, hvilket kan forårsage blødning ved afskalning. Især hos unge børn og ældre.

Nu for hjælpestoffet mazizvaseline.

Vaselin er en fed base af salven, det er meget nemmere at holde fast i støvpartikler. Lav et eksperiment. Spred en salve på bordet og ryst et håndklæde over det. Se på, hvor mange partikler der sidder fast. Støvpartikler, især under epidemien af ​​virussygdomme - dette er en glimrende måde at sprede luftbårne infektioner på. PubMed (US National Library of Medicine) har flere artikler om spredning af influenzavirus. Inklusive spredning af fugleinfluenza over lange afstande under støvstormmen. Derfor er jeg stærkt imod brugen af ​​nasale salver som en profylakse for ARVI. Hvis vi ønsker at beskytte og fugtige slimhinden, skal det være mindst en løsning.

Og det sidste om dette emne. Den bedste hjælp til kroppen i forbindelse med virus og mikrober er korrekt ernæring, sund søvn, gå, sport og minimere stress. Jeg har ikke opdaget Amerika, det er alle kendte regler fra barndommen. Det eneste, men vi lever i en alder af aktiv urbanisering, og det er derfor, vi skal finde ud af, hvordan vi kan sammenligne alle disse punkter og være sunde. Men det er allerede svært, men det er muligt!

REVISION 3. "Hvorfor skriver de ikke bare og snakker ikke om oxolinisk salve, og at det ikke er mere effektivt end simpelt vaselin, og at der tilsyneladende ikke er nogen omfattende kliniske undersøgelser, der viser dets effektivitet... ord er ord - mange ord... Men min ven, når hun går til Amerika tager altid oxolinisk salve med dem, fordi det er billigt og effektivt! Og jeg skriver denne anmeldelse, smurt med okolinkoy!... "

Denne anmeldelse afspejler desværre vores mentalitet: "Jeg beviser, at uhæmmet medicin er det samme, det vigtigste er, at jeg tror det!" At der i verden ikke bruges disse værktøjer, er der specielt en række medicinske undersøgelser af sikkerheden ved endogene inductorer Interferon (Amixin, Viferon, Kagocel, etc.) er ikke vigtigt for os, vi vil stadig anvende! Og hvorfor? "Fordi Vasya Ivanov hjalp det, hjalp det mig også, og alle dine kliniske undersøgelser er de vestlige virksomheders interesser og den fuldstændige udryddelse af uhyggelige læger!"

Det er meget svært at bryde stereotyper. Det er svært at forstå og acceptere nye behandlingsmetoder, nye lægemidler, nye tilgange til terapi. Det er ikke kun vanskeligt for læger at genopbygge deres kundesystem, især for en almindelig person. "Hvis mor sagde, at det er umuligt at koldt, hvis du har ondt i halsen!" Det er svært at tro, at det er netop, når der er ondt i halsen, at kold drink vil lette symptomerne, reducere hævelse og lokal betændelse noget.

Det er uden for vane, at mange læger ved at vide, at nyere undersøgelser siger ikke alle kontraktene om at behandle interferoner, at deres effektivitet ikke er bevist, og der er tegn på deres ikke-sikkerhed, vil stadig blive foreskrevet venstre mod højre med hver nys. Og mange vil argumentere: "Og jeg vil udpege, jeg ser effekten!" Vores indre følelse af godt og ondt svarer ikke altid til virkeligheden.

For mig personligt er medicin den videnskab, hvor begrebet "det forekommer mig" ikke er tilladt, hver standard terapi skal bevises ved store multicenter internationale kliniske undersøgelser udført i henhold til strenge standarder. Naturligvis er medicin en levende videnskab, og som vores viden om mennesket udvikler, kan standarder ændre sig, men det skal alle baseres på en objektiv bevisbevidsthed.

Det er ikke accepteret i vores land at udvikle medicinsk læsefærdighed hos befolkningen, og det er svært for en person langt fra medicin at skelne mellem "hvede fra tjære" og han tror på artikler, hvor forfatteren er mere overbevisende.

Derfor kære forældre! Stil spørgsmål til lægen, se verdenserfaringen (internettet tillader nu), men forsøg ikke at selvmedicinere, især i alvorlige tilfælde. Pas på dig selv og dine børn og læs velprøvet litteratur baseret på evidensbaseret forskning.

Hjælper Oxolinic Salve med at bekæmpe influenza?

Et gammelt bevist værktøj, der har været brugt i årtier for at forebygge og behandle SARS. Men er oxolinisk salve mod forkølelse og influenza så effektiv? Tja, som ofte sker, er meninger om denne score delt. I denne artikel vil vi præsentere argumenterne for og imod Oksolinovoy salve. Og for at bruge eller ikke dette stof beslutter du.

Oxolinisk salve: Hvad bruges det til?

Oxolinisk salve bruges normalt til at forhindre akutte virale infektioner i luftvejene. Mange anvender den til behandling af disse sygdomme, men dens virkning er i denne sag ubetydelig, næsten nul. Desuden hjælper oxolinisk salve også til profylaktiske formål ikke alle. Hvorfor sker det her?

I de fleste tilfælde er årsagen til respiratoriske sygdomme vira. De trænger ind i luftvejene, hvor jeg angriber slimhindeceller, der forårsager betændelse, hævelse og andre symptomer, der er karakteristiske for sådanne tilfælde.

Som en forebyggende foranstaltning kan oxolinsalve bruges - for at forhindre patogener i at trænge dybt ind i luftvejene. Men dets anvendelse til medicinske formål er ineffektivt, i hvert fald er der ingen overbevisende beviser på denne score.

Oxolinisk salve bruges også til herpesinfektioner, samt til genopretning af slimhinder i øjnene efter viral skade.

Hvordan virker Oxolinic Salve

Det skal bemærkes, at apoteker med forskellige koncentrationer af oxolin sælges i apoteker. Hvis vi taler om forebyggelse af forkølelse og influenza, så skal du i dette tilfælde bruge stoffet med et indhold på 0,25% oxolin. Forberedelser med andre koncentrationer af oxolin anvendes til behandling af andre sygdomme.

I instruktionerne om oxolinisk salve står det skrevet, at stoffet hjælper kroppen med at håndtere patogene mikroorganismer, hvilket giver dem mulighed for at trænge ind i kroppen. Oxolinisk salves rolle i forhold til herpes simplex virus og adenovirus er specielt bemærket, derfor er lægemidlet så ofte ordineret til forebyggelse og behandling af influenza og forkølelse.

Med hensyn til lægemidlets virkningsmekanisme virker oxolinisk salve hovedsageligt mekanisk. Et lag af oxolinisk salve stof bevarer patogene mikroorganismer, der forhindrer dem i at trænge dybt ind i åndedrætssystemet.

Samtidig er der gennemført en række undersøgelser, der indirekte angiver den antivirale virkning af oxolinisk salve. Det vil sige, det kan bruges til medicinske formål. Sådanne undersøgelser er dog stadig sjældne, og det er svært at tale om deres ægthed, da principperne for moderne bevisbaseret medicin er ved at gennemføre omfattende studier, hvoraf Oxolinka endnu ikke er tilgængeligt.

Sådan påføres Oxolinic salve

Hvis vi begrænser os til brug af oxolinsalve som en forebyggende foranstaltning i tilfælde af influenza og kolde epidemier, så anvendes den to gange om dagen. Det er bemærkelsesværdigt, at ikke alle ved, hvordan man korrekt håndterer næsepassagerne med oxolinisk salve.

Smøring med salve skal udføres specielt inden man besøger overfyldte steder, når der er en øget risiko for patogene mikroorganismer i luftvejene. Derudover anbefales det at smøre næsekaviteten og i tilfælde, hvor en person i familien er syg, for at minimere sandsynligheden for infektion.

Salve anbefales i 25-30 dage. Man bør huske på, at mikroorganismer (hovedsageligt virale partikler) vil slå sig ned på næse slimhinder, der smøres med salve, og derfor er det hjemme at anbefale at vaske næsehulen hvert par timer.

Børn anvender oxolinisk salve med et tyndt lag, ellers vil barnet trække vejret gennem munden, hvilket kun øger sandsynligheden for infektion med patogene mikroorganismer. Indånding af mundhulen bidrager således til en bedre indtrængning af virale partikler i kroppen.

Oxolinic Salve - Fordele og ulemper

Mange børnelæger anbefaler oxolinisk salve til forebyggelse af influenza og forkølelse, da de er sikre på effektiviteten. Og blandt forældrene er der mange positive vurderinger af stoffets effektivitet i forhold til SARS.

Og på trods af at der er nogle begrænsninger for brugen af ​​oxolinsalve hos børn, er nogle læger beroliget ved at hævde, at oxolinisk salve kan fortyndes med creme eller olieolie i pædiatrisk praksis. Forresten, men selv i ufortyndet form forårsager oxolinisk salve sjældent bivirkninger, også hos spædbørn.

Lad os nu tale om "bagsiden af ​​mønten". Lejlighedsvis, men Oksolinovaya salve giver stadig bivirkninger. Den første ting at nævne er tørhed i slimhinderne samt en svag forbrænding af huden, når du anvender salven. Disse bivirkninger af lægemidlet slutter.

Det er bemærkelsesværdigt, at modstanderne af Oksolinka "ikke lide" stoffet slet ikke for dets bivirkninger, men for dets ineffektivitet. Proponenter af bevisbaseret medicin (nemlig bevisbaseret medicin er guldstandarden i behandling og diagnosticering af sygdomme) tyder på, at der ikke er nogen rimelig grund til at anvende dette lægemiddel i lægepraksis. Og den eksisterende forskningsbase for oxolinsalve er utilstrækkelig.

Skeptikere hævder, at den forebyggende virkning af oxolinisk salve er den samme som for vaselin og enhver anden salve eller fløde, der har de samme mekaniske egenskaber.

fund

Som du forstår, er det ret vanskeligt at træffe entydige konklusioner fra de tilgængelige oplysninger om forberedelsen. En ting er klart, at i behandling af inflammatoriske sygdomme i luftvejene og influenza er oxolinisk salve virkelig ineffektiv. Men med hensyn til forebyggelse af akutte respiratoriske virussygdomme kan stoffet virkelig hjælpe.

Oxolinisk salve er en trussel! Derfor skal du smide det ud af førstehjælpskassen og aldrig købe det igen.

Jeg kan huske, hvordan min bedstemor altid smurt min næse med oxolinisk salve i min barndom. Så snart de sagde, at epidemien begyndte, brugte mormor straks hendes mirakelhjælp. Forfærdeligt, jeg kunne ikke lide det, men der var ingen steder at gå. Og det mest irriterende var, at jeg stadig havde smerter, så mine lidelser var forgæves.

Oxolinisk salve påføres kontinuerligt. Tross alt, indrøm det, gør du det også. Men er det muligt at smøre næsen med oxolinsalve? Revision World Travel vil svare på dette spørgsmål.

Hjælper oxolinisk salve?

Det er værd at starte med, at effektiviteten af ​​denne salve ikke overhovedet er bevist. Der er ikke gennemført nogen forskning på dette område. Selvfølgelig kontrollerede ingen svovlsalven og Vishnevsky salve heller, kun deres erfaringer i mange år på deres side viste effektiviteten af ​​disse enkle midler.

Mange læger sammenligner oxoliners virkning med placebo-effekten. Der vil ikke være nogen forskel, hvis du smeder din næse med en regelmæssig creme eller oxolinsalve. Og så argumenter som: "Oxolinisk salve er den første måde at beskytte mod vira. Det fugtiger helt næseslimhinden, og ingen vira vil passere. " Men det er helt urimeligt. Oxolinisk salve indeholder vaselin, men det fnugger ikke overhovedet, men det modsatte.

Derudover er petrolatum en fedtbaseret base af salve, det er meget lettere for støvpartikler at holde fast ved det. Det er dem, der under epidemier er den bedste måde at sprede luftbårne infektioner på. Oxolinisk salve tørrer slimhinden, som et resultat af hvilket blødende skorster kan danne sig. Herfra er det svært at konkludere, at salven er i stand til at beskytte mod vira.

Husk at den bedste beskyttelse mod vira er korrekt ernæring, sund søvn, gå, spille sport og styrke immuniteten på alle måder. Alle de velkendte regler, ikke noget nyt, men de arbejder altid fejlfrit.

Oxolinisk salve er blandt andet en interferoninducer. Interferon er igen et protein, der hjælper kroppen med at bekæmpe vira. Mange lande nægter at bruge interferoninduktorer fordi de svækker immunsystemet. WHO mener, at antivirale lægemidler skaber modstand mod dem, og det fører til, at selv med de enkleste operationer er der alvorlige konsekvenser.

I andre lande finder du det ikke på apotekshylder, og det gør dig i tvivl om, at det overhovedet skal bruges. Læger anbefaler kraftigt at afvise denne salve, og vi er helt enige med dem. På trods af de mange års vane er det på tide at smide din yndlings lille smule fra førstehjælpsudstyret. Pas på dig selv og dit helbred!

Hvad synes du om dette? Kaster du ud oxolinisk salve eller fortsætter med at bruge den? Del med os i kommentarerne!

Oxolinisk salve: hvorfor det er skadeligt

Oxolinisk salve opstod i Sovjetunionen i begyndelsen af ​​1970'erne. Og dens popularitet er ikke faldet siden. Salven bruges til forebyggelse og behandling af influenza, rhinitis, herpes og endog berøvelse. Men i de fleste fremmede lande finder du ikke oxolin. Hvorfor sælges denne mirakelsalve ikke i udlandet? Er hun så farlig?

Der er ingen tegn på effektivitet

Først og fremmest skal det bemærkes, at ingen alvorlige medicinske undersøgelser vedrørende effektiviteten af ​​oxolinsalven er blevet udført en gang én gang. Men på samme måde som for eksempel Vishnevsky salve eller svovl salve. Til fordel for disse midler tales kun patienternes erfaringer. Men nogle læger sammenligner positive anmeldelser af placebo-effekten. De tyder på, at hvis en patient smed sin næse med almindelig petroleumgel og ikke fortæller ham om det, ville han stadig føle sig lettet. Med andre ord har bevis for effektiviteten af ​​oxolinisk salve, med undtagelse af den populære erfaring, ikke været og stadig ikke.

Interferon Farlige Induktorer

Oxolinisk salve er den såkaldte interferon inducer. Interferoner er proteiner, som vores krop producerer som reaktion på et virusangreb. Takket være disse proteiner er cellerne i stand til at modstå infektioner. Oxolin salve, som er en inducer, får cellerne til at producere denne interferon, som følge af, at sygdommen ifølge lægerne falder tilbage.

Imidlertid er mekanismen for produktion af interferon i kroppen meget kompleks og multifacetteret, ligesom virusene selv er forskellige. Derfor kan i nogle typer herpes for eksempel kun interferoninducerere skade. Når celler, der allerede er inficeret med et virus, støder på en sådan inducer, forsøger de at producere interferon, men de fejler. Under medicinens indflydelse forsøger de igen og igen, at sygdommen i mellemtiden forsinkes, hvilket ofte fører til alvorlige komplikationer.

Generelt er interferon induktorer i mange lande forbudt. Der er en grund til svækkelse af immunitet. Verdenssundhedsorganisationen hævder, at der som følge af langvarig brug af antibiotika og antivirale lægemidler hos mennesker dannes modstand mod dem. Og denne omstændighed kan snart føre til, at selv de enkleste operationer, som et kejsersnit eller udskiftning af hoftefugen, kan blive ekstremt risikabelt for en persons liv.

Reverse effekt

Mange bruger oxolinisk salve for at fugtiggøre næseslimhinden, uden at indse, at hovedkomponenten af ​​dette lægemiddel tværtimod tørrer det ud. Som følge heraf klager de, der misbruger oxolinisk salve ofte, at næsen er dækket af skorper, der begynder at bløde.

Derudover modstår mange moderne læger generelt brugen af ​​nogen nasale salver. Faktum er, at skadelige mikroorganismer trænger ind i menneskekroppen, herunder ved hjælp af støv. Og olieholdig vaselin, som danner grundlaget for oxolinsalve, er en fremragende magnet til støvpartikler.

Er oxolinsalve skadelig under graviditeten?

Ikke alle kan beskytte sig selv under en epidemi af ARVI fra sygdommen. Under påvirkning af mange faktorer bliver vores immunitet gennem årene svagere, og virusserne bliver konstant muterede og derved afvæbner personen. Hidtil er det mest populære terapeutiske og profylaktiske middel oxolinisk salve, der i epidemiens udbrud bruger størstedelen af ​​befolkningen. Det er især farligt at fange en virus under graviditeten. Sygdommen kan negativt påvirke barnets udvikling. Situationen forværres yderligere af den kendsgerning, at der ikke er så mange lægemidler, og selv traditionel medicin til ARD er tilladt til brug under graviditeten. Derfor er enhver infektion, der overføres af luftbårne dråber, en stor fare for en gravid kvinde. Derfor er spørgsmålet om, hvorvidt oxolinisk salve er mulig for gravide kvinder, gynækologer og terapeuter klart at sige til deres afdelinger: "Ja!" Den aktive ingrediens i denne salve er oxolin, på grundlag af hvilken apotekere udvikler og producerer profylaktiske og terapeutiske lægemidler til virussygdomme. En af dem er oxolinsalve. Afhængigt af indholdet af oxolin deri er midlet 0,25%; 0,5%; 1% og 3%.

Oxolinisk salve under graviditet er meget enkel. For at beskytte sig mod infektion under en epidemi behandles salven med salven om morgenen og aftenen. Kvinder er også interesserede i spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt at anvende oxolinisk salve hos gravide til behandling af herpes simplex. Ja, læger anbefaler at anvende stoffet, når man slippe af med herpes. Oxolinisk salve under graviditet anvendes hver gang før du går ud, især når du går til et overfyldt sted. Du skal bare lægge en lille smule oxolinisk salve i hver næsebor og male lidt.

Oxolinisk salve under graviditet. Er der kontraindikationer?

Blandt kontraindikationerne for brugen af ​​salve er ikke graviditet nævnt. Den eneste kontraindikation er overfølsomhed over for oxolin, som manifesteres af en brændende fornemmelse på salvens anvendelse.

Oxolinisk salve

Der er narkotika, hvor brugen roser fra generation til generation.

Deres ansøgning er ikke underkastet en dybtgående analyse om emnet effektivitet, de bruges simpelthen af ​​både gamle og unge. Disse stoffer indbefatter oxolinisk salve, som er tilbagekaldt på tærsklen til forkølelsen og influenzapidemierne. Det antages, at dette er et nyttigt redskab fra virusets indtrængning, er det?

Hvad er oxolinsalve?

Oxolinisk salve er en almindelig form for frigivelsen af ​​det antivirale middel oxolin. I apoteket er oxolin et lægemiddel kaldet naphthalen-1,2,3,4-tetron, som ifølge farmakologisk klassifikation henvises til som antivirale lægemidler til ekstern brug, men på trods af mange års brug betragtes dets effektivitet som uprøvet. Narkotika svarende til oxolinsalve (eller oxonaphthilin eller tetraxolin) uden for landene i det tidligere Sovjetunionen eksisterer ikke.

Oksolinova salve er populær blandt befolkningen i perioden med respiratoriske sygdomme i den kolde årstid. Udviklerne af naphthalen-1,2,3,4-tetron hævder, at stoffet har en virucidal virkning på influenzaviruset, så snart det kommer i direkte kontakt med det materiale, der indeholder det. Derved bliver virussen ude af stand til yderligere spredning og reproduktion i celler.

Herpes simplex, herpes zoster, adenovirus, vira af infektiøse vorter og bløddyrs contagiosum bliver et andet mål for lægemidlet.

Oxolinisk salve bruges således til at behandle respiratoriske virussygdomme, men i randomiserede komparative forsøg kan dets effektivitet stadig ikke bevises.

Som følge af påføring på huden absorberes op til 5% oxolinsalve, og når den påføres slimhinden, op til 20%. Det aktive stof udskilles af nyrerne om dagen, ikke kumuleret i kroppen. Lægemidlet har ingen resorptiv toksisk og lokal irritationsvirkning, forudsat at den anvendes i en given koncentration og mængde, og integumentet ikke er blevet beskadiget eller scarificeret.

Nasal anvendelse af det aktive stof giver bindingen af ​​vira til epithelceller i næseslimhinden og forbedrer dermed lokal immunitet, skaber hindringer for mikrobernes indtrængning i kroppen.

Egenskaber ved udseende og opbevaring af oxolinsalve

Oxolinisk salve er tilgængelig i rør:

 • 0,25% salve - i en pakke på 10 gram,
 • 3% salve - i en pakke på 30 gram.

Normalt bør rørets indhold være hvidligmælk eller gulfarve, med længere opbevaring bliver den lyserød. Funktioner af farvebrekning giver en lidt blålig farvet salve, når den påføres huden. På grund af anvendelsen af ​​salven på huden forbliver et klart olieagtigt spor, er det svært at opnå fuld absorption.

Oxolinisk salve skal opbevares på et mørkt sted, helst ved en temperatur under 20 ° C, hvilket betyder at et køleskab bliver et ideelt sted til det. Hvis der i lang tid, især i sommermånederne, var salven på hylden, så er det i den nye sæson bedre at købe en ny. Effektiviteten af ​​kvalitetsoxolinisk salve er ikke værdsat meget, og brugen af ​​forkælet og tabt dets aktivitet kan slet ikke vurderes.

Forveks ikke oxolin, som tjener som basis for oxolin salve, med oxolinsyre, som tilhører quinolongruppen og er et bredspektret antibakterielt middel. Oxolinsyre er inkluderet i lægemiddelsammensætningen for urinvejsinfektioner, bruges til at forhindre infektioner, når de udfører instrumentalmetoder til forskning (kateterisering, cystoskopi), men ikke et enkelt lægemiddel er registreret med det relevante navn - "Oxolinsyre"

Indikationer for brug af oxolinsalve

Moderne videnskab kender to koncentrationer af oxolinsalve - 0,25% og 3%. Hver slags salve skal kun bruges til det tilsigtede formål:

 • 3% oxolinsalve er beregnet til påføring på huden for at helbrede vorter Ansøgningen bør gøres strengt på stedet for patologi dagligt i 2-3 måneder; i retfærdighed skal det bemærkes, at der er mere effektive og radikale midler til at eliminere denne hudeffekt;
 • 0,25% oxolinsalve bruges som forebyggende foranstaltning mod influenzapidemier og respiratoriske virusinfektioner; påføres nasalt eller under øjenlåget, hvis viral konjunktivit opstår For at være retfærdig skal det bemærkes, at oxolinsalve praktisk taget ikke er i stand til at eliminere den udviklede infektion, men den er relativt effektiv på profylaktsstadiet;

Hovedindikationen for brug af oxolinsalve er forebyggelsen af ​​akutte respiratoriske virusinfektioner, der følger disse retningslinjer:

 • Påføres på næseslimhinden 2-3 gange om dagen 0,25% oskolinovuyu salve;
 • mængden af ​​anvendt salve bør være tilstrækkelig til at dække et ensartet tyndt lag af nasal indgange;
 • Et kursus af profylakse i en kold periode eller under en epidemi bør ikke være kortere end 30 dage.

Udviklerne udtalte, at den virucidale virkning af oxolinsalve udvider sig til:

 • influenzavira, især A2;
 • forårsaget af rhinitis, hvis betændelse i næseslimhinden skyldes vira;
 • forårsagende midler af conjunctivitis viral karakter
 • herpesvirus, molluscum contagiosum og infektiøse vorter vira.

Blandt de sygdomme, der kan forhindre (men næsten ikke kurere!) Oxolinisk salve:

 • influenzaen
 • viral rhinitis,
 • viral conjunctivitis,
 • smitsomme vorter,
 • molluscum contagiosum,
 • vesikel og helvedesild,
 • Dühring dermatitis herpetiformis - idiopatisk inflammation i huden, manifesteret af udseende af kløende og grædende udslæt,
 • skællende fratage.

Indikationerne for anvendelse af oxolinisk salve 3% koncentration er hudsygdomme, og 0,25% salve skal påføres slimhinderne, som bestemmes af karakteristika for deres absorption og absorption.

Kontraindikationer til brug af oxolinsalve

Den væsentligste kontraindikation for brugen af ​​oxolinsalve er overfølsomhed overfor det aktive stof, allergiske reaktioner over brugen. Lægemidlet giver ikke ret til at bruge allergi.

Nogle irriterende virkninger af oxolin salve er noteret, og derfor umiddelbart efter påføring kan der være en følelse af prikken i næsen eller frigivelsen af ​​en lille mængde klart slim deraf, som normalt passerer efter 1-2 minutter og betragtes som ret normalt.

Kliniske undersøgelser viser, at brugen af ​​oxolinsalve er tilladt under graviditeten, selv i første trimester, når mange medicinske stoffer kan have en irreversibel virkning på det udviklende foster.

Lægerne opfordrer til at minimere brugen af ​​stoffer under graviditeten, men hvis den første halvdel falder i perioden for udbrud af luftvejsinfektioner, så for at forhindre infektion, er anvendelsen af ​​forebyggende midler mere end rimelig.

Anvendelsen af ​​oxolinsalve inden for rammerne af forebyggelsen af ​​ekstremt uønsket under graviditeten forekommer ARVI og influenza uden at påvirke kvindens og fostrets sundhed; Det er især vigtigt for kvinder med risikofaktorer - placenta previa, lav blodpropper. Risikoen for respiratoriske vira er meget større end den potentielle skade for salven eller dens uprøvede effektivitet.

Oxolin salve ulemper

I modsætning til populariteten og profylaktisk brug af oxolinsalve har hun mange kritikere, og deres argumenter er ikke ubegrundede. Den vigtigste modargument for elskere af oxolinsalve er dens uprøvede effektivitet. Værktøjet er blevet populært i de post-sovjetiske lande, og der er ingen analoger overalt i verden. Så, Vishnevsky salve eller ichthyol salve udsættes for den samme kritik, men fra år til år bliver de sammen med oxoliniske købt i apoteker, brugt og vil sandsynligvis blive tilfredse.

Hvis det første modargument kan fjernes i henhold til princippet: "Hvis produktet er populært, så fungerer det sikkert", så er der et andet modargument fra modstandere af brugen af ​​oxolinsalve. De opfordrer elskerne af denne form for forebyggelse til at tænke over, hvordan respiratorisk virus kommer ind i kroppen - ikke kun gennem næsen, men også gennem munden, hvilket betyder, at salven ikke er i stand til at yde exceptionel sikkerhed fra sygdommen.

Brugen af ​​oxolinsalve mod hudsygdomme er helt forældet - elementære vorter elimineres ved hjælp af celandine eller en nyskabende laser, lav og herpes og kan behandles fuldstændigt med progressive lægemidler.

Analoger af oxolinisk salve

Oxolinisk salve er en traditionel forebyggende foranstaltning, men det er fra det sidste århundrede, som vi ikke vil benægte det. I sæsonen med respiratoriske infektioner er den stadig købt på apoteker, og det er muligt, at det virkelig hjælper. Imidlertid er dets anvendelse til behandling af conjunctivitis eller hudsygdomme blevet forældet.

Medicinsk videnskab finder ikke muligheder for at bekræfte fordelene ved dette stof, og derfor er det vigtigt at notere andre midler, der har samme virkning, men også bevist effektivitet:

 • for vorter - Ferezol, Verrukacid har en cauterizing og mummifying effekt, som bidrager til nekrose af defekte væv; Kolomak blødgør defekt væv, hvorefter det er let at fjerne;
 • fra viral conjunctivitis - Albucid, Tobrex har antimikrobielle bakteriedræbende virkninger;
 • fra viral rhinitis - teolie, Interferon, Amoxiclav har antimikrobielle og antiseptiske virkninger;
 • forebyggelse af influenza og akutte respiratoriske virusinfektioner - vaccination betragtes som en specifik forebyggelsesmetode, der anbefales til særligt udsatte mennesker; Amiksin, Immunale betragtes som immunstimulerende lægemidler, der virker systemisk, og ikke et sted som oxolinisk salve.